Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůzostrašní klauni děsí už i Německo. Jeden se vytasil s motorovou pilou

Autor: Alexandr Božilov - 
22. října 2016
08:15

Bizarní americká posedlost „děsivými“ klauny se přenesla i do Evropy. V Německu výtržníci v maskách klaunů zranili několik lidí. Podobné případy hlásí také Velká Británie. Policie se obává, že počet podobných útoků poroste.

Ve čtvrtek večer maniak v hororovém převleku klauna napadl baseballovou pálkou 19letého mladíka v severoněmeckém Rostocku. Podle policie utrpěla oběť zranění na horních končetinách a hlavě. Ten samý den přitom ve stejném městě ohrožoval klaun také 15letého chlapce. Vytáhl na něj nůž, ale hochovi se naštěstí podařilo utéct.

Útok klauna se během čtvrtka odehrál také v západním Německu. Na ženu, která venčila psa, náhle vyskočil ze křoví muž v masce klauna a s motorovou pilou v ruce. Tu se pokusil několikrát neúspěšně nastartovat. Žena vyvázla z incidentu bez zranění.

Podobné případy jsou v poslední době hlášeny takřka z celého Německa. Policie se podle rozhlasové stanice Deutsche Welle obává, že podobných útoků přibude v souvislosti se svátkem Halloween, který se slaví 31. října. Šéf hlavní odborové organizace německé policie Rainer Wendt vyzval všechny oběti, aby podobné případy hlásily. „Ti klauni jsou nejen idioti, ale také zločinci. Strašit někoho takto ohavným způsobem se dá klasifikovat jako napadení,“ uvedl Wendt.

Halloweenu se v souvislosti s útoky klaunů obávají také ve Velké Británii. Policie dokonce požádala některé prodejny kostýmů, aby v průběhu letošního Halloweenu neprodávaly převleky klaunů.

Trend děsivých klaunů se dostal také do Ruska. Muž v masce klauna se v Petrohradu snažil vystrašit řidiče auta a gumovým zvonem na čištění výlevky na něj několikrát zaútočil. Řidič se však nenechal vyvést z míry, vystoupil a klauna hravě zpacifikoval.

prycsnima ( 22. října 2016 09:11 )

 Sejmu klauna.pokemony hledat už je nuda.

andorea ( 22. října 2016 09:00 )

Jsem zvědavá, kdy někdo nějaké klaunské hovado sejme.

Zobrazit celou diskusi