Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Raději konec světa než Trumpa nebo Clintonovou, shodují se mladí Američané

Autor: Alexandr Božilov, ČTK - 
19. října 2016
10:35

Mladí Američané jsou silně nespokojeni s nabídkou prezidentských kandidátů. Dokonce tak, že podstatná část z nich by raději nechala zeměkouli zničit meteoritem, než aby se do Bílého domu dostali Hillary Clintonová nebo Donald Trump. Vyplývá to z průzkumu názorů osob mezi 18 a 35 lety, o němž informovala agentura Reuters.

Apokalyptickou zkázu by před zvolením demokratické kandidátky Clintonové preferovalo 34 procent dotázaných. V případě republikána Trumpa by zničení planety dalo přednost dokonce 53 mladých Američanů. Organizátoři ankety pro jistotu upozorňují, že odpovědi nejsou míněny úplně vážně. Procenta nespokojených nicméně nejspíš platí.

Čtyři z deseti dotázaných by raději přivítali, kdyby se Barack Obama jmenoval doživotním prezidentem, než aby Ameriku čekala budoucnost s Clintonovou nebo Trumpem v Bílém domě. Podle čtvrtiny mladých Američanů by bylo nejlépe, kdyby o hlavě státu rozhodl los.

Pokud by se přece jen mladí voliči měli rozhodnout mezi Clintonovou a Trumpem, bývalé první dámě by dalo hlas 54 procent, newyorskému miliardáři 21 procent oslovených. Exministryně zahraničí vede i v celostátních průzkumech, i když ne tak výrazně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi