Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Panika v Bruselu: Muž zajal v supermarketu 15 rukojmích

Autor: mib/ČTK - 
18. října 2016
20:52

Neznámý muž ozbrojený nožem v úterý večer zadržoval v supermarketu v bruselské čtvrti Forest asi 15 rukojmích. Zásahové jednotce belgické policie se ho ale rychle podařilo přemoci a zadržet, informoval list La Libre. Při incidentu nikdo neutrpěl zranění.

Muž zajal v obchodě řetězce Carrefour v jihobruselské čtvrti Forest podle belgických médií rukojmí zřejmě poté, co se pokusil o krádež a byl při ní přistižen. Policie žádné podrobnosti k případu zatím nesdělila.

Incident a následná policejní akce vyvolala u místních obyvatel i na sociálních sítích obavy z teroristického útoku. V Belgii platí druhý nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli terorismu. V březnu zaútočili na bruselské letiště Zaventem a metro sebevražední atentátníci, kteří zabili 32 lidí.



V srpnu v belgickém Charleroi policie zastřelila muže, který mačetou vážně zranil dvě policistky za pokřiku Alláhu akbar (Bůh je veliký). V září napadl nožem jeden muž arabského původu další dva policisty v bruselské čtvrti Molenbeek, která je považována za baštu radikálního islámu v Belgii.

V Bruselu platí druhý nejvyšší stupeň pohotovosti :



asijo ( 19. října 2016 05:56 )

Určitě to s migrací nesouvisí.

suov ( 18. října 2016 21:51 )

Měl čapnout toho Junckera aby viděl, koho nám tady chtějí nacpat,,,to určitě nebyl ing., nebo lékař,,,

Zobrazit celou diskusi