Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Televizního moderátora vyhodili za obscénní řeči s Trumpem. Omluva nestačila

Autor: ČTK, sou - 
18. října 2016
07:45

Moderátor americké televize NBC Billy Bush přišel o místo kvůli zveřejnění videa, na němž přizvukoval republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi v obscénních slovech o ženách. Bush se za svou roli na nahrávce, která se výrazně promítla do průběhu posledních dvou týdnů prezidentské kampaně, omluvil. Vedení pořadu Today, který moderoval, však jeho chování označilo za neodpustitelné, uvedla agentura Reuters.

Pětačtyřicetiletý synovec bývalého amerického prezidenta George Bushe mladšího na 11 let starém videu vtipkuje s Trumpem, tehdy úspěšným moderátorem reality show, který popisuje, jak se snažil svádět vdanou ženu a jak se od něho ženy nechají osahávat a líbat, protože je slavný a bohatý.

Bush, který byl tehdy moderátorem pořadu o celebritách, se vzápětí po zveřejnění nahrávky omluvil a nyní dodal, že je „velmi vděčný za rozhovory se svými dcerami a za veškerou podporu od rodiny, přátel a kolegů“.

Stanice NBC ve stručném prohlášení uvedla, že již není moderátorem ranního pořadu Today a popřála mu štěstí. Značnou část publika pořadu tvoří ženy a jeho producent Noah Oppenheim v prohlášení k zaměstnancům napsal, že „neexistuje zkrátka žádná omluva pro Billyho slova a chování na té nahrávce“. 

Trump začal po zveřejnění videa ztrácet v průzkumech veřejného mínění na svou sokyni Hillary Clintonovou a obvinil média z konspirace proti své osobě.

tarka ( 18. října 2016 11:47 )

idnes.cz, 18. října 2016 "Melania Trumpová publikovala své prohlášení k oplzlým řečem manžela už krátce po zveřejnění nahrávky, až nyní se však rozhodla čelit přímo otázkám reportéra CNN. Trumpová odpovídala rozvážně a klidně. V rozhovoru působila sebejistě. „Věřím svému manželovi. Tohle bylo celé organizované opozicí,“ řekla v rozhovoru s Andersonem Cooperem z televize CNN, který vedl i druhou prezidentskou debatu. Nahrávka je podle ní jen špičkováním mužů a její manžel takhle běžně nikdy nemluví. „Slyšela jsem mnoho věcí - chlapácké řeči. Způsob, jakým chlapci mluví, když vyrostou a chtějí se jeden před druhým vytáhnout. Říkají to a ono a mluví o děvčatech,“ obhajovala manžela možná budoucí první dáma." A TENTO "CHLAPEC", KTERÝ SE NECHÁ VYHECOVAT k takovým projevům OPOZICÍ BY MĚL BÝT PREZIDENTEM USA??? TO BUDE OPOZICI PODLÉHAT I V JINÝCH PŘÍPADECH???

steelheart ( 18. října 2016 08:59 )

za 11 let staré video??? se snad zbláznili! trapné USA

Zobrazit celou diskusi