Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž na LSD vytáhl psa z plamenů. Požár ale nebyl reálný, viní ho z vloupání

Autor: Alexandr Božilov - 
16. října 2016
21:14

V americkém státě New York se odehrála velice kuriózní záchrana domácího mazlíčka. Neohrožený muž tam vtrhl do hořícího domu, odkud s vypětím všech sil vynesl psa. Problém ovšem byl, že ve skutečnosti vůbec nehořelo. Lépe řečeno hořelo jen v hlavě 43letého Michaela Orcharda, který si v opojení drog požár vyfantazíroval. Teď mu za vloupání hrozí vězení.

Zvláštní pohled se naskytl policistům z městečka Halfmoon ve státě New York, kteří přijeli na místo nahlášeného vloupání. Před inkriminovaným domem stál s výrazem hrdiny Orchard, který v náručí držel psa. Vše začalo policistům docházet ve chvíli, kdy jim zmatený muž začal popisovat, jak nebohé zvíře zachránil z ohnivého inferna. Po sebemenším náznaku požáru přitom nebyla nikde ani stopa.

„On byl skutečně přesvědčený o tom, že ten dům hořel a on riskoval život, aby toho psa zachránil,“ uvedl mluvčí místní policie Mark Cepiel pro televizní stanici News Channel 13.

Realita však byla o poznání méně dramatická. Orchard si užíval drogové opojení, které mu přivodila kombinace LSD a sirupu proti kašli, když náhle spatřil, že dům sousedů je v plamenech. Halucinaci, kterou považoval za skutečnost, vzal smrtelně vážně. Nejdřív se marně snažil zalarmovat sousedy. Když se pomoci nedočkal, rozhodl se zfetovaný milovník zvířat jednat na vlastní pěst.

Sedl do auta, jehož pomocí prorazil oplocení. Následně podle policie doslova rozmlátil zadní vchodové dveře domu zachváceného imaginárními plameny, vešel dovnitř a „zachránil“ velkého bílého psa.

Pokud by si Orchard chtěl v dohledné době podobnou záchrannou operaci zopakovat, musí nejdříve zaplatit kauci 15 tisíc dolarů. Policisté totiž pro jeho „hrdinné“ jednání neměli žádné pochopení a okamžitě ho zatkli. Samozvaný hrdina tak vyfasoval obvinění z vloupání druhého stupně a putoval do vazby.

Zobrazit celou diskusi