Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženy obviňují Trumpa z osahávání: „Byl jako chobotnice“

Autor: Alexandr Božilov - 
13. října 2016
14:34

Donald Trump má další problém. Deník New York Times uveřejnil výpověď dvou žen, které tvrdí, že je Trump osahával. Podobné zpovědi přinesl ještě Palm Beach Post a Magazín People. Tato nová obvinění mohou těžce poškodit Trumpovy šance na vítězství v prezidentských volbách. Republikánský kandidát všechno popřel a newyorskému deníku vrátil úder.

Celkem 5 žen Trumpa nově obvinilo, že se k nim choval nevhodně. Dvě z nich se rozpovídaly pro New York Times. Obě ženy uvedly, že je Trump osahával či líbal, aniž by s tím souhlasily. První případ se odehrál již v 80. letech, druhý v roce 2005.

Dnes 74letá Jessica Leedsová newyorskému deníku řekla, že před zhruba třiceti lety se s Trumpem setkala za letu do New Yorku. Newyorský magnát jí prý sahal na prsa a chtěl se jí rukama dostat pod sukni. „Byl jako chobotnice, jeho ruce byly všude,“ tvrdí Leedsová.

Jessica Leedsová obvinila Trumpa z osahávání. Jessica Leedsová obvinila Trumpa z osahávání. | ČTK

Rachel Crooksová z Ohia listu řekla, že se s Trumpem setkala v roce 2005 v jeho newyorském sídle Trump Tower na Manhattanu. Dvaadvacetiletou ženu, která v budově pracovala, prý Trump proti její vůli „políbil přímo na ústa“.

Trump obě obvinění důrazně popřel a označil je za „výmysl“ a „podvrh“. Jeho právníci zaslali redakci New York Times dopis, v němž žádají odstranění článku z webu. Pokud se tak nestane, využijí prý advokáti „všech dostupných prostředků“. Trump nemá newyorský deník zrovna v oblibě. Již dříve ho označil za „prodlouženou ruku kampaně Hillary Clintonové“.

S další výpovědí ženy, která Trumpa obvinila z nevhodného chování, přišel magazín People. Jeho redaktorka Natasha Stoynoffová v něm uvedla, že ji Trump sexuálně napadl v Mar-A-Lagu (luxusní sídlo v Palm Beach na Floridě, které Trump vlastní), když psala článek o prvním výročí Trumpa a jeho ženy Melanie.

V sídle Mar-A-Lago měla mít podle Palm Beach Post před 13 lety problémy také dnes 36letá Mindy McGillivray. Ta novinám sdělila, že ji Trump chytil za zadek.

Stěžuje si i bývalá misska

K republikánskému kandidátovi se vyjádřila také vítězka Miss Washington z roku 2013 a účastnice Miss USA Cassandra Searlesová. Ta na svém facebookovém profilu sdílela společnou fotografii modelek ze soutěže krásy, kterou pořádal právě Trump. Pod ni přidala velice peprný komentář. „Pamatujete si, jak jsme jednou na pódiu cvičily úvodní nástup a tenhle chlap, který s námi zacházel jak s dobytkem, nás to nechal zopakovat znova, protože jsme se mu nedívaly do očí? Pamatujete si také, jak přistoupil blíže, když nás měl nastoupené do řady, aby se mohl lépe podívat na svůj majetek? Mimochodem jsem zapomněla zmínit, že tenhle chlap se uchází o post prezidenta USA. Líbí se mi ta představa, že náš prezident bude misogyn (nepřítel žen)…“

Cassandra Searlesová si stěžuje na Trumpovo chování. Cassandra Searlesová si stěžuje na Trumpovo chování. | Yahoo.com

Není to její první stížnost na Donalda Trumpa. V červnu tohoto roku pro server Yahoo News uvedla, že jí miliardář „neustále sahal na zadek a zval ji do svého hotelového pokoje.“

Nová obvinění navazují na skandální video z roku 2005, které se minulý pátek objevilo na sociálních sítích. Trump v něm popisuje, jak osahává ženy bez obavy z postihu – celebrita prý si to může dovolit. V následné druhé veřejné debatě se soupeřkou Hillary Clintonovou označil tyto kompromitující výroky za nezávazné řečnění. Nikdy se prý ničeho takového nedopustil.

krtek. ( 16. října 2016 10:44 )

Jakto ze uz To nesedi ve vysetrovaci vazbe a beha po svobode ? Americani jsou divny narod.

stacho ( 13. října 2016 14:57 )

Je zvláštní jak nadávají za osáhavání Trumpovi ale naše ženy a děti předhazují muslimoislamským pedofilům a vrahům...

Zobrazit celou diskusi