Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruska na letišti v Bělorusku vtipkovala o trhavině, doplatila na to

Autor: ČTK - 
13. října 2016
08:05

K pokutě činící v přepočtu 27.000 korun odsoudil běloruský soud Rusku, která při kontrole na letišti v Minsku žertovala, že má v tašce plastickou trhavinu. Soud v Minsku současně rozhodl, že Ruska smí odjet z Běloruska až poté, co verdikt vstoupí v platnost, tedy nejdříve 24. října.

Za žert s trhavinou, kvalifikovaný jako vědomé šíření lživé poplašné zprávy, jí hrozilo až pět let vězení. "Předložila jsem doklady a přistoupila k rentgenu, na pás jsem vyložila své věci. Prošla jsem bezpečnostním rámem, aniž bych vyvolala poplach. Ale koukám, že se na mne sápe inspektorka. Říkám jí, že to snad ne, vždyť rám nepískal. Ale odpověděla mi, že 'tritol nepíská, plastická trhavina nepíská', a chystala se mi provést osobní prohlídku," vylíčila incident Marija Rymarova.

V rozhořčení ukázala inspektorce na svou tašku a řekla, že "tam je tritol". Následovalo zatčení a obvinění. Jak uvedla stanice BBC na svém ruském webu, Rymarova byla zatčena na minském letišti 7. července a od té doby nesměla opustit zemi. V Minsku jen přestupovala z letadla z Kyjeva a u kontroly spěchala, aby stihla letadlo do Moskvy. Rymarová podle ruských médií působí v Samaře jako právnička sdružení hájícího práva sexuálních menšin.

Samo ( 13. října 2016 12:39 )

To se odehrálo před 150 roky, ale to co se odehrává v Sýrii, to je dnes a do Evropy proudí statísíce imigrantů a bude to pokračovat i v budoucnu, pokud se Evropa nechá vydírat Ruskem a Tureckem a nezakročí rázně proti této imigrační vlně.

Samo ( 13. října 2016 12:32 )

To se odehrálo před 150 roky, ale to co se odehrává v Sýrii, to je dnes a do Evropy proudí statísíce imigrantů a bude to pokračovat i v budoucnu, pokud se Evropa nechá vydírat Ruskem a Tureckem a nezakročí rázně proti této imigrační vlně.

Samo ( 13. října 2016 11:09 )

Chytroprd jsi ty sám a to takový, že nevíš ani kdy byla v USA válka Severu proti Jihu. Pro své účely Rusové vždycky zasahují v jiných zemích za účelem obsadit nová území. Proto mají 1/6 zemského povrchu a stále se snaží dále expandovat. Na rozdíl od Američanů, kam Rusové jednou vlezou, tak už je odtud těžko někdo dostane a tak to dopadne i se Sýrií. Tam nešlo vůbec o pomoc příteli Asadovi, tam šlo o to získat natrvalo u Středozemního moře území pro vojenskou, leteckou a námořní základnu a z tohoto místa vydírat Evropu. Kdy začali imigranti ze Sýrie proudit do Evropy. Až v době, kdy se do Sýrie nasáčkovali Rusové a začali pomáhat Asadovi v boji s rebelanty. Jinak číst a studovat lidem jako jsi ty nepomůže, záleží také co čteš a studuješ, ale hlavní je logické myšlení a z toho je každému rozumně uvažujícímu člověku jasné, že Rusové šli do Sýrie, aby vyzkoušeli v boji své nové zbraně, zůstali tam natrvalo a odsud zásobovali Evropu novými imigranty a tímto způsobem vyvolávali chaos. Vy jste na nás uvalili sankce tak my na vás pošleme islámisty.

cernyprinc ( 13. října 2016 10:31 )

Jdi už do ***e, stále budu raději s Rusáma, kteří jsou nám blíž mentalitou i polohou než se zastávat Američanů kteří ani nevědí, že nejaké česko existuje a které rozesírá pro sve učely jeden stat za druhym. všiml sis ty chytroprde že v usa nebyla už 300 let válka a válcí se všude jinde ? A jakmile zacnou umírat americtí vojáci valka se rychle ukončuje ... A beztak se v 70tych letech domluvilo, že za to že bude ropa obchodovatelná pouze v dolarech tak si islámský psi mohou vzít Evropu za pomoci USA .... chce to více číst a studovat.

Samo ( 13. října 2016 10:11 )

A čemu věříš ty, Sněhuláku.Těm ruským blábolům, kterým věří snad jenom ruští pologramotní poživatelé ruské vodky. Rusové nikdy neřekli pravdu o čemkoliv. Ať už to byla nějaká nehoda či ekologická katastrofa, nebo o svých zásazích na cizím území. O Katyni přiznali historikové pravdu až za 60 roků a Putin se do dneška Polákům neomluvil, o hladomoru, který ruští bolševici vyvolali na Ukrajině ve 30. letech minulého století tím, že rolníkům sebrali všechno obilí a nenechali jim ani osivo na příští rok Rusové mlčí do dneška. Pak se není co divit, že neřeknou pravdu o tom jak a kdo sestřelil civilní dopravní letadlo na Doněcku, že neřeknou pravdu o bombardování konvoje OSN s humanitární pomocí v Alepo. A jinak na Ukrajině nebojují žádní povstalci ale pravidelná ruská armáda bez dokladů a výložek.

Zobrazit celou diskusi