Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hurikán Matthew „napasoval“ orla do nárazníku auta. Symbol USA srážku přežil

Autor: Alexandr Božilov - 
11. října 2016
14:30

Kvůli hurikánu Matthew měli pracovníci tísňové linky na Floridě v posledních dnech pořádně napilno. Mimo jiné museli řešit také jeden kuriózní případ. Velký orel bělohlavý, který patří mezi jeden ze symbolů Spojených států amerických, se totiž připletl do cesty hurikánu a skončil zaražený v mřížce předního nárazníku auta.

Na pomoc uvězněnému dravci se vydali lidé z kanceláře místního šerifa i hasiči. Během krátké chvíle se jim podařilo velkého orla z jeho nedobrovolného stanoviště vysvobodit a předat specialistům z organizace na pomoc ptákům.

Podle ředitelky organizace si dospělý orel, který dostal jméno Matthew po svém původci problémů, z bizarní nehody neodnesl žádná vážná zranění a daří se mu dobře.

Orel bělohlavý je symbol USA a je vyobrazený na přední straně amerického státního znaku. V souvislosti s aktuálním děním kolem Donalda Trumpa a Hillary Clintonové se tak tento „orlí incident“ stal okamžitým předmětem hlubších úvah některých politických komentátorů.

„Bylo by pořádně obtížné vymyslet nějakou metaforu, která by trefně vyjádřila aktuální politickou situaci v USA. Ale tenhle orel uvězněný v mřížce u auta je tomu zatraceně blízko,“ napsal jeden z nich.

Podívejte se na fotky orla a na druhou debatu prezidentských kandidátů Hillary Clintonové a Donalda Trumpa:

Vše o prezidentských volbách v USA můžete sledovat na reflex.cz ->>

Zobrazit celou diskusi