Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hurikán Matthew pustoší Ameriku: Rvačka o poslední lahev vody v supermarketu

Autor: Petr Šour - 
8. října 2016
19:26

Zatímco na Haiti počítají mrtvé po stovkách, Florida nejhorší řádění hurikánu Matthew odnesla s bilancí šest obětí na životech. Část tamních obyvatel hrozbu nervově nezvládla, dvě ženy se dokonce do krve popraly o poslední lahev vody v supermarketu.

Florida v očekávání živlu vzala supermarkety útokem a zanedlouho všude zely prázdné regály. Ve Walmartu se dvě ženy zaměřily na poslední lahev pitné vody a nakonec se o ni před zraky zhrozených nakupujících popraly. Kdyby je od sebe neodervali, bůh ví, jak by to dopadlo.

Část lidí si zase z hurikánu nic nedělala a pořádala obrovské domácí party. Fotky pak dávali na sociální sítě pod heslem „Hurikán? Tak na to se napijeme!“. Jeden z nejhlučnějších večírků pořádal i známý hudebník Vanilla Ice (48).

Humanitární krize

Čtyři dny poté, co hurikán zasáhl Haiti, úřady stále nedokázaly odhadnout, jak moc se dosavadní bilance obětí – 900 mrtvých – bude lišit od té konečné. Některé oblasti jsou totiž kvůli záplavám a spadlým mostům odříznuty od zbytku země, někde nefunguje spojení. Zemi čeká nejhorší humanitární krize od zemětřesení v roce 2010.

Digitt ( 9. října 2016 09:22 )

Tvl to je jako by si to Fábie rozdala s kombajnem...

jerry68usa ( 9. října 2016 01:40 )

 Blesku nejdrive si over informace , pak neco napis. Hurricane nepustosi ameriku ale proletel nejmirneji Za 100 let Plesku 6 zivotu ? Ano ale 3 na infarkt a dalsi bouzel zrejme neuposkechli policie . A ty Co se tam Perou se neperou o vodu !!!!!!

pro-jo ( 9. října 2016 00:42 )

....Vzal jsem p o d r u k a m i nějakému důchodci poslední balení mléka v akci .Nejenže mi ho surově vyrval , ale dal mi holí přes chrbát .... Tak nevím, to se chlubíte, že jste nevychovaný? Asi se považujete za bouráka - předbíhat (obrat) důchodce. Tou holí to bylo asi hodně málo, že Vám to nedošlo. Je mi z Vás smutno!

prycsnima ( 8. října 2016 22:00 )

 Primitivní usa lid. Opice chtějí vládnout světu.

djaba ( 8. října 2016 21:05 )

Jste měli koukat na mě v jednom marketu . Vzal jsem pod rukami nějakému důchodci poslední balení mléka v akci .Nejenže mi ho surově vyrval , ale dal mi holí přes chrbát a mumlal nezveřejnitelná slova .Normálně jsem tam stál v šoku ,jako surikata .

Zobrazit celou diskusi