Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syřan loví v Německu džihádisty ISIS. Poznává je mezi uprchlíky

Autor: sou - 
8. října 2016
10:30

Ze zajatce Islámského státu lovcem džihádistů v Německu. Tak to se přesně stalo z třiadvacetiletého bývalého novináře Masúda Akíla, kterého ISIS věznil v jeho rodné zemi více než tři čtvrtě roku. Podle deníku Der Spiegel je vytipovává mezi žadateli o azyl, aby ochránil Německo. O tom, čeho jsou schopni, by mohl vyprávět hodiny. Mučení Islámského státu pocítil v syrském vězení na vlastní kůži.

„Někdy jsme se modlili, aby nás mlátili. To totiž znamenalo, že smrt ještě počká,“ líčil Spiegelu mladý syrský Kurd s tím, že ho džihádisté dlouhé hodiny mlátili kabely a železnými tyčemi. K vraždění vězňů přistupovali vždy po pátečních modlitbách. Ostatním vězňům pak ukazovali videa z těchto brutálních poprav a vyhrožovali jim, že skončí stejně. Na případ upozornily Novinky.cz.

Masúdu Akílovi se ale v rámci výměny vězňů podařilo dostat pryč a utéct do Německa. Tam se z vězně číslo 6015 stal díky spolupráci s německými bezpečnostními složkami na několika případech lovec džihádistů. Prvním „uloveným“ byl jeho trýznitel, jehož facebookový profil našel Akílův bratr. Džihádista v té době žil v Bavorsku a vydával se za uprchlíka. 

Masúd Akíl na něj čekal přes sedm hodin, než ho uviděl přijíždět na kole. Poznal ho podle jizvy v obličeji. „To je ten bastard, můj bože, poznal jsem ho,“ řekl si Akíl v duchu. A džihádisty loví dál. 

Vězně Islámského státu popravují i děti:

gabreta ( 8. října 2016 13:14 )

No budou ho vyšetřovat na svobodě deset let, protože mu všechno budou muset prokázat. S ohledem že je to svědectví jednotlivce, nic neprokážou a budou čekat, kdyz něco vyletí do vzduchu!!

baronessa ( 8. října 2016 12:32 )

 A to je celé? Co se tedy stalo s tím džihádistou, když ho svědek na sto procent poznal? Je ve vězení anebo to nechali jenom tak?

Deneček ( 8. října 2016 10:51 )

Zajímavé,když nějaký migrant spáchá trestný čin,tak se neuvádí kdo to je,ale když údajné někdo odhalí džihádisty,tak se hned ví,že ho odhalil syřan.

Zobrazit celou diskusi