Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvůli telefonu od Samsungu evakuovali letadlo: Začal se přehřívat a doutnat!

Autor: lm, ČTK - 
6. října 2016
09:25

Měl to být špičkový telefon, který budou mít miliony lidí po celém světě. Namísto toho je Samsung Galaxy Note7 ale spíše hrozbou pro majitele. V americkém Louisville museli kvůli doutnajícímu telefonu dokonce evakuovat letadlo!

Samsung Galaxy Note7, který se začal prodávat teprve v srpnu, se potýká s vážnými problémy. Desítky lidí po celém světě si stěžují na přehřívání baterie, což v některých případech způsobilo dokonce samovznícení telefonu. Samsung se proto začátkem září rozhodl stáhnout z trhu na 2,5 milionu přístrojů a majitelům telefon vyměnit, nebo rovnou vrátit peníze.

Vadné telefony mohou být svým majitelům nebezpečné. Dokazuje to i případ z amerického letiště v Louisville. Zde muselo být evakuováno letadlo společnosti Southwest Airlines poté, co se telefon jednoho z cestujících přehřál a začal doutnat. Žár byl tak silný, že propálil i koberec v uličce, kam pasažér telefon zahodil. Podle všeho šlo navíc o vyměněný model, který by žádnou vadou trpět neměl.

"Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace," sdělil k incidentu PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak Ondřej Koubek.

Americké úřady oficiálně vyzvaly majitele mobilních telefonů Galaxy Note7 od společnosti Samsung Electronics, aby je okamžitě vypnuli a nepoužívali. Oficiální pokyn vydal také americký Federální úřad pro letectví (FAA), podle něhož cestující v letadlech nesmí mít tento telefon během letu zapnutý ani ho nabíjet. V Evropě telefon v rámci probíhající akce vrátilo jen necelých 60 % zákazníků.

Zobrazit celou diskusi