Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dívka (22) vstala z mrtvých! Lékaři ji chtěli odpojit od přístrojů, ona zahýbala palcem

Autor: rc - 
5. října 2016
23:11

Sam Hemming zůstala po vážné autonehodě v bezvědomí a odkázaná na přístroje. Rodiče se proto po poradě s lékaři rozhodli, že trápení dvaadvacetileté dívky ukončí. Při odpojování přístrojů se však stal zázrak. Mladá dívka pohnula palcem!

Úspěšná absolventka práv Sam Hemming (22) se vracela domů za rodinou se svým přítelem Tomem Curtisem (21). Při cestě však mladý pár boural, a zatímco Tom vyvázl jen s lehkým zraněním, Sam musela být letecky převezena do nemocnice, kde prodělala tři náročné operace. Při nehodě přišla o ucho a zlomila si několik krčních kůstek. Utrpěla také těžké zranění hlavy, kvůli němuž jí přestala pracovat jedna část mozku. Druhá však zůstala bez poškození.

Lékaři mladou dívku uvedli do umělého spánku a rodinu připravili na to, že se Sam kvůli vážnému poranění hlavy neprobere. Sam zůstala v kómatu 19 dní bez sebemenšího zlepšení. Lékaři se tedy sešli s rodinou a doporučili jim, aby dívčino trápení ukončili. Jenže, i když lékaři byli přesvědčeni, že se Sam z kómatu už nikdy neprobudí, stal se zázrak. Když ji chtěli odpojit od přístrojů, dívka pohnula palcem!

O pár dní později dokonce začala sama dýchat a o několik týdnů později se mohla vrátit domů do rodného města Hereford v Anglii! Přestože utrpěla »mozkovou smrt«, jedna část mozku zůstala nepoškozena a tak se Sam znovu učí chodit a mluvit. Dívčina matka dala v práci výpověď a stará se o Sam, jejíž stav se den ode dne lepší. „Je to pomalý proces, ale Sam se stále lepší a chce se vrátit k právu,“ řekla DailyMailu dívčina matka Carol.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi