Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Gang v Mexiku zabil pět vojáků! Policie podezírá syny vězněného narkobarona »Prcka«

Autor: ČTK - 
1. října 2016
08:40

Při přepadení vojenské kolony na severozápadě Mexika přišlo o život pět vojáků a policie z útoku podezírá syny vězněného šéfa mexického podsvětí Joaquína Guzmána.

Útočící šedesátičlenné komando přepadlo kolonu, která převážela do nemocnice osobu zadrženou kvůli drogám. Gang, který také zranil deset lidí, byl vybaven puškami a granáty. Místem útoku byl pobřežní stát Sinaloa, který byl hlavním působištěm Guzmánova drogového gangu. Tento muž, přezdívaný kvůli svému vzrůstu El Chapo (Prcek), byl po útěku z věznice znovu zatčen v lednu.

O jeho vydání usilují USA, kde je Guzmán obviněn z pašování a prodeje drog. Úřady se domnívají, že vedení jeho gangu převzali synové a že právě oni jsou za přepadením vojenské kolony. Zpravodaj stanice BBC sdělil, že vojáci jeli v pátek brzo ráno ve dvou automobilech jako eskorta sanitky Červeného kříže, v níž byl převážený vězeň.

Na auta zaútočilo 60 ozbrojených mužů, vojáky zbili, stříleli na ně a osvobodili vězně, jehož policie identifikovala jako Julia Oscara Ortíze Vegu, alias El Kevina. Sanitku ozbrojenci ukradli a jedno vojenské auto spálili. Podle police se nyní odehrávají mezi mexickými drogovými kartely boje. O kontrolu nad produkcí drog usiluje Guzmánův bratr Aureliano Guzmán, známý také pod jménem El Guano, a proti němu stojí kartel vedený bratry Beltrán Leyvaovými.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi