Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trump na Clintonovou vytáhl aféru s Lewinskou. Sám podváděl Češku Ivanu

Autor: mib/ČTK - 
30. září 2016
07:35

Prezidentský kandidát republikánů Donald Trump připomněl mravní selhání bývalého prezidenta Billa Clintona, manžela nynější Trumpovy soupeřky v boji o Bílý dům Hillary Clintonové. Ve čtvrtek na shromáždění ve státě New Hampshire poukázal na pokusy zbavit Clintona úřadu kvůli tomu, že lhal při vyšetřování své skandální aféry se stážistkou Monikou Lewinskou.

„Impeachment za lhaní. Pamatujete si to? Impeachment...,“ připomněl republikánský kandidát pokusy ústavní žalobou neboli impeachmentem zbavit Clintona úřadu za nepravdivou výpověď. Mnozí v USA očekávali, že kauzu s Lewinskou Trump otevře už v pondělí při první televizní debatě s Clintonovou. Trump to nakonec neudělal, údajně proto, že v sále byla přítomna dcera Clintonových Chelsea.

Podle agentury AP je zmínka newyorského miliardáře o Clintonově aféře riskantní, protože může naopak vyvolat sympatie amerických voliček ke Clintonové. Polemika může rovněž oživit aféry samotného Trumpa, který byl třikrát ženat a jehož první, patnáct let trvající manželství s Češkou Ivanou Trumpovou skončilo veřejně probíranou nevěrou.

Trumpovou podvedl s Marlou Maplesovou, kterou si po rozvodu s Ivanou vzal za svou druhou manželku v roce 1993 a rozvedli se o šest let později.

zkzkz ( 30. září 2016 15:42 )

zkzkz ( 30. září 2016 15:39 )

ejvm1712 ( 30. září 2016 13:11 )

Posaďte tam třeba čerta. Američani jsou stejně praštěný

ohrazenice ( 30. září 2016 10:58 )

Clintonová je vážně nemocná o tom ví celý svět ale novinářské žumpy v ČR o tom mlčí. Bylo by zajímavé co by psal cenzurovaný tisk v ČR kdyby Clintonová odstoupila. A to se může stát protože jak funguje mozek to nikdo neví.

ejvm1712 ( 30. září 2016 10:33 )

Clinton podváděl manželku když byl v presidentském úřadě. Trump tehdy nebyl přece president. Co Kennedy? Ten hobloval holky jak na běžícím pásu a když ho odpráskli zastavil se málem svět v úžasu co se to stalo! Dodnes si lidé pamatují co právě dělali,když se dozvěděli,že na Kennedyho byl spáchán atentát. Já taky!

Zobrazit celou diskusi