Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Lidé padali jako kuželky.“ V New Jersey vletěl vlak na nástupiště

Autor: všm/čtk - 
29. září 2016
21:30

Ve městě Hoboken v americkém státě New Jersey narazil ve čtvrtek v ranní špičce příměstský vlak do místního nádraží. Zraněno bylo 108 lidí, řekl guvernér New Jersey Chris Christie. Minimálně jeden člověk zemřel. Christie také řekl, že záchranáři během několika hodin vyprostili z poškozené soupravy všechny uvězněné pasažéry.

Neštěstí se stalo během ranní špičky, když přijíždějící vlak nezastavil a vjel do nádraží. Zdroje blízké vyšetřování řekly stanici WNBC, že šlo patrně o nehodu, nikoli o úmyslný čin.

Jeden z pasažérů řekl americkému tisku, že vlak ani nezpomalil. „Vůbec nezastavil, jel rychle, zabrzdil až o nádraží,“ dodal.

Najednou přišel náraz, zhasla světla, lidé padali jako kuželky,“ uvedl na Twitteru jeden ze svědků, který seděl ve třetím vagoně.

Na místo nehody se sjelo asi 20 sanitek, které rozvážely zraněné do nemocnic. Většinou jde podle amerických médií o cestující z prvního vagonu nebo lidi čekající na nádraží.

Podle médií bylo na nástupišti zraněno podstatně méně lidí, než uvnitř vlaku. Jediná oběť, kterou byla údajně žena, však zahynula právě na nástupišti, když byla zasažena padající střechou.

„Máme tu mnoho zraněných, některé v kritickém stavu,“ řekla mluvčí dopravní společnosti NJ Transit Jennifer Nelsonová. „Nádraží je teď zavřené,“ dodala.

Hoboken se nachází přes řeku od New Yorku. Příčina neštěstí zatím není jasná.

nezadat1 ( 29. září 2016 21:15 )

Myslíte toho debil+a z bílé chatrče v USA?

cernochbubu ( 29. září 2016 19:52 )

Stačí nepozornost nebo zdravotní idispozice strojvedoucího, nebo jen projetí návěsti stůj a průser je na krku

nezadat1 ( 29. září 2016 19:30 )

Negr islámského vyznání mazal za huriskami.

cernochbubu ( 29. září 2016 19:20 )

A co bylo na Masarykově nádraží v Praze za průser asi to samé .Z hruba před rokem?

slusny_rom ( 29. září 2016 19:12 )

Asi terorysticky utok

Zobrazit celou diskusi