Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Imám znásilnil v mešitě malého chlapce: Vstoupil do mě ďábel, bránil se

Autor: red - 
29. září 2016
18:22

Vstoupil do mě ďábel, proto jsem tuto špatnost udělal. Tak se u soudu omlouval 38letý imám Noor Walile, který v anglické mešitě znásilnil malého chlapce. Soudce ho za to poslal na šest let do vězení.

K odpornému činu došlo už zhruba před šesti lety v mešitě v anglickém hrabství Warwickshire. Noor Walile byl jedním z místních imámů a mezi jeho povinnosti patřilo mimo jiné učit děti. Během jedné z hodin ale na záchodě v mešitě svého žáka znásilnil.

Když imám posléze navštívil chlapcův dům, žák utekl a rodičům řekl, že už do mešity nikdy nechce. Rodiče se následně spojili s islámskými staršími, kteří jim poradili, aby dobře uschovali oblečení, které měl chlapec onoho dne na sobě. Posléze imáma konfrontovali.

„Zprvu Walile veškerá obvinění odmítl, ale poté přiznal, že spáchal něco ‚velmi zlého‘, na co si ale nevzpomíná. Tvrdil, že se to stalo, protože do něj vstoupil ďábel,“ uvedla u soudu státní zástupkyně Jane Sarginson.

Imám následně dostal nakázáno, aby se vrátil do Indie a nikdy se nevracel, jinak vše bude předáno policii. Noor Walile skutečně odjel, ale posléze se tajně vrátil, aby mohl být se svou rodinou a manželkou, která je britskou občankou. Rodiče proto celou záležitost oznámili na policii.

Walile zprvu opět vše zapřel, pak ale otočil, když zjistil, že rodina si uschovala chlapcovo oblečení. U soudu se ke všemu přiznal a ten ho poslal na šest let do vězení. Soudce násilníkovi řekl, že na podmínečné propuštění může zapomenout. Do konce života bude také zapsán v seznamu sexuálních násilníků.