Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Drážďanech explodovaly dvě bomby. Před konferenčním centrem a mešitou

Autor: ČTK, kal - 
27. září 2016
09:32

V Drážďanech na východě Německa vybuchly v pondělí večer dvě improvizované bomby. Jedna byla nastražena před mešitou a druhá před mezinárodním konferenčním centrem, exploze si nevyžádaly žádné zraněné. S odvoláním na německou policii o tom v úterý informovala agentura Reuters.

„Zatím se k činu nikdo nepřihlásil, vycházíme ale z toho, že motivem útoků byla xenofobie,“ uvedl šéf drážďanské policie Horst Kretzschmar.

Úřady byly o explozích informovány v pondělí kolem desáté večer. O rozsahu škod zatím nejsou zprávy. Kvůli výbuchům byla posílena bezpečnostní opatření před všemi mešitami v Drážďanech.

Drážďany jsou metropolí spolkové země Sasko, která byla v poslední době svědkem řady rasistických útoků, uvedla agentura AP.

e.44 ( 27. září 2016 11:51 )

Pokud se nikomu nic nestalo, tak šlo o útoky fingované samotnýma slimákama, aby je sluníčkáři začali víc litovat a víc jim podkuřovat. Až se domorodci neserou tak, že jinou možnost než bomby neuviděj, tak budou i slimácký oběti a ne jenom nějaký boucháníčko s trochou čmoudu.

tgbg ( 27. září 2016 10:33 )

A opět tady máme fašizmus.

berlin71 ( 27. září 2016 10:31 )

rbwtrnava:Ty jses nejakej rozumnej ty bravcova hlava

rbwtrnava ( 27. září 2016 10:18 )

moslimske bomby vzdy zabiju a nemecke nie? len aby si to ti chudacikovia moslimsky nezinscenovali sami

Zobrazit celou diskusi