Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Očekávají, že vykopou jeho mrtvolku. Policisté pátrají po ostatcích chlapce (21 měs.)

Autor: shp - 
26. září 2016
18:55

„Připravte se na nejhorší,“ řekli policisté britské matce Kerry Needham, jejíž syn záhadně zmizel na řeckém ostrově Kos před 25 lety. Po novém svědectví jsou strážci zákona totiž přesvědčeni, že se jim podaří nalézt zakopané jeho ostatky. Rozjeli proto rozsáhlé kopací práce.

Ben Needham zmizel nedaleko farmy prarodičů na Kosu v roce 1991. Pátrání po něm nebylo úspěšné, ale jeho matka se nikdy nevzdala naděje, že by ho mohla ještě spatřit. Že je živý. „Ani v mých nejhorších nočních můrách mě nenapadlo, že by mohl být mrtvý,“ prohlásila.

Nyní ale policie získala svědectví, podle něhož se domnívá, že je Ben již dávno mrtvý. Jako podezřelý z vraždy se jeví Konstantinos Barkas alias Dino. Ten totiž v den, kdy Ben zmizel, pracoval s bagrem poblíž farmy.

Dino zemřel loni na rakovinu žaludku. A jeden jeho kamarád policii letos v květnu vypověděl, že právě on mohl Bena zabít a jeho mrtvolu zahrabat bagrem. Na Kosu se proto rozjely rozsáhlé kopací práce.

Kerry je z nového svědectví rozčílená a zoufá, proč s ním nemohl přijít Dinův kamarád dříve. „Svědek řekl policii pravdu, kterou si zasluhujeme. Jenže jsme si ji zasloužili již před 25 lety,“ řekla webu Daily Mirror.

Myslím si, že s tím šel ven jenom kvůli tomu, že Dino zemřel. Jak dokážete udržet takto vážné tajemství po tolik let?“ táže se. Naděje, že by její syn byl někde ještě živý, se pomalu vytrácí…

dzambulka007 ( 27. září 2016 14:09 )

Co to chodí za šmejdy po světě, i kdyby tomu dítěti ublížil, bylo malé, nic by neřeklo, nebylo třeba ho hned likvidovat. Rodina čtvrt století doufala...

Zobrazit celou diskusi