Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krade ISIS svým bojovníkům orgány? Podle médií je prodává na černém trhu

Autor: sou - 
20. září 2016
07:53

Islámský stát má podle nejmenovaného zdroje serveru Iraqi News obchodovat s orgány svých padlých nebo zraněných bojovníků. Výjimkou ale nemají být ani unesení lidé nebo bezdomovci. Celý byznys má být řízen z iráckého Mosulu. Většina z nich je pak podle agentury Assyrian International News Agency vyvážena do Turecka nebo Saúdské Arábie. Na téma upozornil web Novinky.cz.

„Zvláštní lékařská jednotka organizace (Islámského státu) se dopustila krádeže orgánů asi 23 bojovníků IS, kteří leželi v nemocnicích v Ninive a byli za přísných bezpečnostních opatření převezeni do jiné nemocnice,“ uvedl pro server Iraqi News utajovaný zdroj. Začít s tím měl údajně poté, co ho nálety protiteroristické koalice odstřihly od značné části ropných polí. Přitom právě finance z prodeje ropy tvořily jeden z hlavních příjmů IS. 

„Islámský stát je sice v regionu stále významnou silou, ale kvůli poklesu příjmů z ropy bude stále náročnější, aby spravoval vlastní území,“ předpověděl už na začátku letošního roku analytik IHS Ludovico Carlino. 

Podle webu al-Monitor podle Daily Mail s odvoláním na lékaře Siruwana al-Mosuliho má IS s orgány obchodovat už od roku 2014 a vše se má řídit z nemocnice v okupovaném iráckém Mosulu. Agentura Assyrian International News Agency zase uvedla, že je většina orgánů ihned vyvážena do Turecka nebo Saúdské Arábie, kde se prodávají na černém trhu.

Krutost džihádistů nezná mezí. Takhle vězní sexuální otrokyně:

11karel11 ( 17. května 2017 21:22 )

Také místní zdroj v městské Sarmada severu Idlib řekl, že „ ozbrojenci co jezdili v bílé dodávce unesli 10-leté dítě.Obyvatelé Idlibu je zlynčovali a předali k zatčení, ale zdroje uvedly, že umírnění militanti byli osvobozeni z Fatáhu al -Sham (dříve známý jako al-Nusra) věznice ve stejný den“.Kdo dal pokyn je propustit,nikdo neví. Podle zpráv, zhoršení bezpečnostní situace v Idlibu, přinutila obyvatele uprchnout do provincie Hama v obavě o své životy i o životy svých dětí. Mezitím, zdroj médií ve středu uvedl, že ISIS zřídil trhy v Turecku, kde prodává lidské tělesné orgány, ukradené ze zohavených těl Iráčanů,které předtím unesli. Zdroj média uvedl, že ISIS přenáší chlazené tělesné orgány z iráckého města Mosulu na Tal Afar v Ninive a pak Rakka v Sýrii. Náklad pak se prodává turecké mafie. Arabské země křičí, proč tohle Amerika dělá a proč Evropa jí nezastaví ale přidává se ke zvěrstvu. Volají Putina pro svojí záchranu a chtějí Rusko ve své zemi. This video was hidden because it shows mature content, such as graphic violence. Šokující video z rozřezávání unesených dětí uveřejnil novinář Maytham AlAshkar - na facebooku , pozor jen pro silné povahy

11karel11 ( 17. května 2017 21:14 )

Šokující zpráva.............................................Tohle před námi tají naše vláda a chce abychom neviděli a neslyšeli. Demonstrace mají zamaskovat skutečnost, která se k nám blíží.Vyvolat nepokoje v naší zemi a pak rozjet válečný stav, aby byly na černém trhu i české orgány.Ukrajinské už jsou z Doněcka a Luganska. Udržme prezidenta na svém místě a demonstrace dělejme proti zastavení vraždění nevinných lidí a dětí. PROSÍM SDÍLEJTE A ŠIŘTE VŠUDE KAM JEN TO PŮJDE.ARABSKÉ ZEMĚ KŘÍČÍ, ŽE JE NIKDO NESLYŠÍ.ONI CHTĚJÍ V MÍRU ŽÍT VE SVÉ ZEMI A NECHTĚJÍ DO EVROPY. Generální ředitel syrský koroner Office, Hossein Noufel odhalil, že tělesné orgány tisíců syrských civilistů, byly prodány na mezinárodním černém trhu v posledních šesti letech. „Máme přesné informace, že více než 25.000 chirurgických operací bylo provedeno v uprchlických táborech v sousedních zemích a v teroristicky kontrolovaných oblastech Sýrie, od roku 2011. Zájemci z Ameriky i z Evropy si objednali tělesné orgány 15000 syrských dětí a teroristé jim je prodávali na mezinárodním černém trhu, „řekl Dr. Noufel. Doktor ukázal na vysoké ceny lidských tělesných orgánů na černém trhu, a řekl:“ ledvina se prodává 10,000$ v Turecku, zatímco stejná ledvina se prodává za 1,000$ v Iráku a v Libanonu.V Sýrii cena ledviny je 3.000 $.“ Dr. Noufel řekl, že i jiné lidské tělesné orgány, jako je slezina a rohovka se na černém trhu prodávají také. Podle posledních zpráv, děti, které byly zachráněné v táborech Abdullah Muhammad al-Muhaysini,senior al Qaeda, jsou ohroženy nebezpečnými lidmi z teroristických skupin.Tábory jsou totiž propojené s duchovním a náboženským vůdcem Jeish al-Fatah z teroristické skupiny. Místní zdroj v provincii Idlib řekl pro al-Akhbar noviny, že v průběhu posledních dvou týdnů, bylo uneseno 15 lidí z různých okresů a většina z nich,byly právě děti. Aktivisté sociálních médií vydali desítky zpráv a varovali obyvatele z Idlibu na možnost únosu jejich dětí pro obchod s tělesnými orgány.Teror

salto ( 20. září 2016 14:43 )

ISIS bude muset ten dočasný nedostatek nějak překlepat a za pár let budou mít dost Evropanů na tyto bohulibé počiny

gabreta ( 20. září 2016 11:41 )

Á páni novináři objevili Ameriku co? Když Hashim Thaçi, současný prezident Kosovské republiky, obchodoval s orgány Srbských zajatců se západam, hlavně s Německem, tak to bylo tabu a nesmělo se o tom psát! A to se dělo v Evropě, pod kuratelou jednotek NATO a dohledem mírových jednotek OSN!! Proč nenapíšou ti pisálci rovnou, co provádí naši budoucí spoluobčani? Právě ti doktoři a inženýři, které EU tak toužebně očekává, aby nám zvedli kulturní bohatství a životní úroveň!!

petrusaa ( 20. září 2016 08:37 )

Kupodivu 95 letý magnát David Rockerferer je po sedmé transplantaci srdce,pak že není odbyt,že?Podívejte se na ten zástup multimilionářů,kteří si chtějí prodloužit život.

Zobrazit celou diskusi