Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Exploze na Manhattanu: Policie zkoumá záznamy, vyslýchá, nikoho ale nezadržela

Autor: ČTK, sou - 
19. září 2016
06:42

V rámci vyšetřování víkendové exploze, při které desítky lidí na newyorském Manhattanu utrpěly zranění, nebyl dosud nikdo zatčen. Sdělila to v neděli mluvčí Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Televizní stanice ABC původně informovala o pěti zatčených.

Podle CNN, která se odvolává na zdroje blízké vyšetřování, se policie snaží zjistit totožnost muže, jehož zachytily kamery na místě výbuchu a na místě, kde policisté našli další podomácku vyrobenou nálož. Ta ale neexplodovala.

FBI také oznámila, že na jednom z newyorských mostů zajistila podezřelé auto a vyšetřovatelé v souvislosti s útokem vyslýchají jeho posádku. Další podrobnosti ale neuvedla.

Mohutná exploze, která v noci na neděli SELČ (v sobotu večer místního času) otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku, zranila 29 lidí. Všichni ale byli v neděli propuštěni z nemocnice, jejich poranění nebyla vážná. Podle policie šlo o podomácky vyrobenou bombu.

Newyorský guvernér Andrew Cuomo v neděli označil výbuch za teroristický čin, podle něj ale nic nenasvědčuje tomu, že by incident měl nějakou spojitost s mezinárodním terorismem a tedy i s organizací Islámský stát.

Nedaleko místa exploze našli policisté tlakový hrnec spojený s mobilním telefonem, který označily za druhou podobnou podomácky vyrobenou bombu, která ale nevybuchla.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi