Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemné gesto! Fotbalisté z Manchesteru United navštívili umírajícího fanouška

Autor: rc - 
18. září 2016
18:07

Hrdinové z Manchesteru United! Čtveřice fotbalistů z proslulého klubu se prostřednictvím sociální sítě dozvěděla, že jeden z nejvěrnějších fandů Paddy Lowler (†73) umírá v nemocnici na rakovinu a jeho poslední přání je setkat se s nimi. Čtveřice hrdinů mu jeho přání splnila…

Marcus Rashford, Jesse Lingard, Ashley Young a Timothy Fosu-Mensah to jsou nejen fotbalisté hrající za klub Manchester United, nýbrž i hrdinové ze sociální sítě! Čtveřice sportovců totiž ukázala neuvěřitelnou lidskost, když splnila poslední přání těžce nemocnému člověku, který v nemocnici umíral na rakovinu prostaty.

Brit Paddy Lawler byl celoživotním fanouškem zmíněného klubu. V posledních dnech byl však upoután na nemocniční lůžko a své hrdiny ze zelených hřišť sledoval jen v televizi. Vyslovil proto poslední přání, které znělo, že se chce naposledy s milovaným týmem setkat.

Jeho vnučka Kayleigh Lawler-Carson jeho přání v neděli zveřejnila na sociální síti Facebook a její příspěvek sdílela tisícovka uživatelů. Čirou náhodou se dostalo i k bratranci fotbalisty Lingarda.

O tři dny později, před odjezdem do nizozemského Feyenoordu na zápas základní skupiny Evropské ligy, se čtveřice fotbalistů objevila u Lawlera ve dveřích. Skalnímu fanouškovi dali autogramy a vyfotili se s ním. „Předvedli neuvěřitelně nesobecké gesto. Jsou to skvělí kluci, ze srdce jim děkujeme za to, že pomohli našemu dědečkovi před odchodem na onen svět.“ Paddy Lawler totiž hodinu po jejich odchodu zemřel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi