Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svět byznysu přišel o svého fantoma: Zemřel jeden z nejbohatších Slováků!

Svět byznysu přišel o svého fantoma: Zemřel jeden z nejbohatších Slováků! (ilustrační foto)
Svět byznysu přišel o svého fantoma: Zemřel jeden z nejbohatších Slováků! (ilustrační foto)  (Autor: scom)
Autor: rc - 
18. září 2016
13:20

Zemřel slovenský fantom byznysu! Boj se zákeřnou nemocí prohrál podnikatel Viliam Pančík (†58), jeden z nejbohatších Slováků.

Jeho jmění dosahovalo 200 milionů eur! V roce 2014 se v řebříčku magazínu Forbes umístil na desáté příčce coby nejbohatší Slovák s majetkem ve výši 210 milionů eur a o rok později atakoval patnácté místo s 230 miliony! Sbíral obrazy a vlastnil rozlehlé sídlo v Bratislavě. Slovenský server Čas.sk dnes však přišel se smutnou zprávou, že jeden z významných Slováků zemřel. Osmapadesátiletý Viliam Pančík prohrál boj s rakovinou.

Přestože byl Pančík úspěšným podnikatelem s pohádkovým majetkem, na veřejnosti se moc neobjevoval. Podle serveru Čas.sk neexistuje fotografie, na níž je spolumajitel mezinárodní developerské skupiny HB Reavis zachycen.

„Viliam Pančík byl jedním z nejúspěšnějších Slováků, protože stál při zrození společnosti, která dnes přesahuje hranice Slovenska. Jeho odchod neseme těžce. Zpráva o jeho prohraném boji se zákeřnou chorobou nás hluboce zasáhla, víme však, že jeho odkaz bude dlouho žít prostřednictvím naší práce,“ řekl serveru Čas.sk generální ředitel HB Reavis Group Pavel Trenka.    

ejvm1712 ( 18. září 2016 16:50 )

Všechny ty miliony eur mu byly na h o v n o,když umřel tak mladej.

sores ( 18. září 2016 16:10 )

 No a k čemu mu bylo jeho astronomické mega!!!! K hov..u,že!Zemřel jako mladý! Největší bohatství je zdraví ať si říká kdo chce co chce a nemocní boháči mohou jen závidět těm nebohatým ale bez nemocí.

Zobrazit celou diskusi