Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

100 neonacistů napadlo nedaleko českých hranic migranty, uprchlíci po nich házeli lahve

Autor: ČTK, shp - 
15. září 2016
13:36

Hotová válka v ulicích! Zhruba stovka policistů zasahovala v noci na čtvrtek ve východoněmeckém městě Budyšín (Bautzen), kde vypukly střety mezi příslušníky německé ultrapravice a žadateli o azyl. Zhruba stovka neonacistů napadla podstatně menší skupinu uprchlíků.

Podle mluvčího budyšínské policie Thomase Knaupa na sebe obě skupiny převážně mladých lidí začaly útočit ve středu večer na náměstí v Budyšíně, který leží nedaleko českých hranic. Pravicových radikálů bylo kolem 80 až 100, migrantů asi 20. Policisté od sebe skupiny oddělili. Někteří migranti prý na ně při tom házeli lahve.

Ultrapravicoví demonstranti vykřikovali nacionalistická hesla a pronásledovali žadatele o azyl do jejich ubytovny, zatímco policie se snažila udržet znepřátelené skupiny od sebe. Někteří pravicoví extremisté pak házeli kameny na sanitku, která byla k ubytovně přivolána kvůli zraněnému migrantovi.

Budyšín, který leží ve spolkové zemi Sasko, zažil nepokoje spojené s migrační krizí už dříve. V únoru ve městě vyhořela budova hotelu, který se měl stát ubytovnou pro uprchlíky. Následně se kolem budovy shromáždilo několik desítek lidí, kteří požár provázeli potleskem a urážlivými poznámkami na adresu imigrantů.

nezadat1 ( 16. září 2016 09:22 )

Pane redaktore a teď tu o červené Karkulce,mě se ty vaše pohádky strašně líbí.

jsemtady ( 16. září 2016 07:22 )

Jasně, kdo brání svoji zem proti muslimské nákaze je nacista? Potom jsem nacista i já a vůbec se za to nestydím a jsem dokonce na to hrdej!!!!

Fanny16 ( 15. září 2016 15:44 )

Pekne kecate..pane redaktore..nejdrive si overte..jak to opravdu bylo... podle vas je kazdy,kdo se postavi proti arabskemu ksindlu..ktery terorisujeuz rok cele mesto...hned nacista?? nasili vzeslo od te arabske svoloce..ktera zacala hazet kameny a lahve..i na prijizdejici policii. az vam budou mocit a srat na barak,obtezovat deti a vyhrozovat..na ulici onanovat a srat do mestskeho bazenu...treba se vam to bude libit a pozvete je k vam...protoze proste po tomhle touzite... takovy clanek,ktery jste uverejnil..muze napsat jen nevzdelany hovado...a to vy zrejme budete......

mirkli ( 15. září 2016 15:24 )

 Všude píší o místních obyvatelích, mezi nimiž byly i ženy. Jen nějakej vítač uprchlíků tady píše o neonacisté.

barracuda.sro ( 15. září 2016 14:36 )

lug70:

Zobrazit celou diskusi