Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exploze na lodi roztrhala turisty: 2 mrtví a 13 zraněných na Bali

Exploze na lodi roztrhala na Bali turisty.
Exploze na lodi roztrhala na Bali turisty.  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK, shp - 
15. září 2016
09:01

Exploze, požár a nářek zraněných, kterým výbuch utrhal končetiny. Smrtí nejméně dvou osob a zraněním 13 dalších skončila lodní nehoda u indonéského ostrova Bali. Na plavidle krátce po vyplutí explodoval motor.

Na palubě bylo 35 cestujících a čtyřčlenná posádka. Pasažéři byli cizinci. Podle agentury AP zahynuli dva lidé - občané Indonésie a Nizozemska. Reuters tvrdí, že mrtvý je pouze jeden, a to žena z Německa. Agentura AFP informuje o jedné mrtvé ženě a 14 zraněných a tvrdí, že na palubě byli lidé z Portugalska, Německa, Británie, Austrálie a Jižní Koreje.

"Motor explodoval ve vzdálenosti asi 200 metrů od břehu. Jedna žena zemřela na následky zranění," citovala agentura AFP zástupce policie. Loď mířila na ostrůvek Gili Trawangan. Na místo byli vysláni odborníci, aby zjistili příčinu exploze.

V Indonésii jsou běžně pro dopravu mezi jejími 17.000 ostrovy používány lodě a smrtelná neštěstí při tom nejsou podle AFP výjimkou. V roce 2015 bylo při explozi na lodi na trase mezi Bali a ostrovem Lombok zraněno 25 turistů. Na plavidle bylo tehdy 129 pasažérů.

Zobrazit celou diskusi