Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muslim zavraždil svou malou dcerku (†7): Křesťanská matka se s ním rozváděla a zavrhla islám

Autor: red - 
13. září 2016
21:13

Když Lyndsey poznala muslimského migranta Yassera (46), myslela si, že našla lásku na celý život. Oddaná katolička dokonce kvůli němu konvertovala k islámu. Pak ji ale začal bít a pronásledovat. Nakonec před jejíma očima zavraždil jejich sedmiletou dceru.

Oddaná katolička Lyndsey se s nelegálním migrantem Yasserem Alromissem potkala v anglickém městečku Skelmersdale. Žena kvůli partnerovi konvertovala k islámu a v roce 2005 se vzali. O rok později pak přišla na svět dcera, kterou pojmenovali Mary.

U Almorisse se ale čím dál více začala projevovat jeho násilnická povaha. Jednou dokonce zamkl manželku s dcerou na záchodě a nechtěl je pustit. Domácí násilí nakonec vyústilo v rozchod a dlouhou rozvodovou bitvu. Lyndsey se manžela bála a několikrát se s pomocí policie přestěhovala, aby ji nemohl najít. Bohužel to nepomohlo.

V září před dvěma lety se Mary zrovna vracela ze školy s houslemi v rukou. Almorisse se skrýval v autě před jejím domem a dceru chladnokrevně zastřelil. Nepomohl ani rychlý převoz do nemocnice, Mary zraněním podlehla. Pak otec obrátil zbraň proti sobě.

Po vraždě a sebevraždě se rozjelo vleklé vyšetřování. Jeho cílem hlavně mělo být, kde otec vzal adresu, kde se Lyndsey se svou dcerou skrývala. Podle nyní uveřejněné zprávy citované deníkem DailyMail adresu ženy vyzradili mimo jiné omylem její právní zástupci. Není ale jisté, že právě tuhle indicii k lokalizaci manželky použil. Už předtím si totiž Lyndsey stěžovala, že násilnickému manželovi její předchozí adresy vyzradil bankovní ústav a následně agentura spravující výživné na děti. Vyšetřování ale bylo uzavřeno s tím, že neexistoval způsob, jak tragédii zabránit.