Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtyři mrtví při nehodě vlaku ve Španělsku. Nepřežil ani strojvůdce

Autor: ČTK, simao - 
9. září 2016
10:41

Tahle nehoda přinesla děsivé vzpomínky na rok 2013, kdy v Compostele zemřelo při vlakovém neštěstí osm desítek lidí. Na severozápadě Španělska u města Vigo v pátek vykolejil osobní vlak, mnoho lidí utrpělo zranění. Některé zdroje uvádějí, že nejméně čtyři lidé zemřeli. Jedním z nich je strojvedoucí, který soupravu řídil.

Na severozápadě Španělska dnes ráno vykolejil portugalský osobní vlak se šesti desítkami cestujících. Nehodu na místě nepřežili tři lidé, včetně strojvůdce a průvodčího, čtvrtá oběť zemřela v nemocnici.

Téměř 50 osob utrpělo zranění, několik z nich vážná. Dvacítka osob byla převezena do nemocnice. Informovala o tom španělská média.

Osobní vlak na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto vykolejil kolem 9:30 poblíž stanice Porriňo v galicijské provincii Pontevedra. Příčina nehody není zatím jasná.

První vůz soupravy po vykolejení narazil do sloupu. Vlak patří portugalské společnosti Comboios Portugal, také jeho strojvůdce byl Portugalec.

Nehoda se stala asi deset minut poté, co vlaková souprava vyjela ze zastávky Guixar ve Vigu. Politické strany v Galicii přerušily dnes s ohledem na nehodu kampaň před volbami do regionálního parlamentu, které se konají za dva týdny. Na místo nehody zamířil místopředseda galicijské vlády Alfonso Rueda.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi