Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kim Čong-un nemá smysl pro humor! V KLDR zakázali sarkasmus

Autor: lm - 
8. září 2016
18:36

Sarkasmus a kritika vlády? Tak s tím je teď v KLDR konec! Tedy alespoň si to přeje severokorejský vůdce Kim Čong-un (32), který veškerou satiru namířenou proti režimu zakázal. A porušení příkazu prý bude „neodpustitelné“.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (32) a jeho režim zdaleka není terčem vtípků jen na Západě. Do hlavy státu se totiž v poslední době čím dál častěji pouští i jeho vlastní lid. A vůdce se rozhodl s nemístnými fóry a kritikou režimu zatočit!

„Za všechno můžou Američané!“ To je jedna z vět, kterou už z úst Severokorejce neuslyšíte. Byla totiž zakázána, protože ji někteří používali ironicky, když si chtěli rýpnout do režimu. Vedení země se totiž touto »magickou frází« ohání, i když příčina problému leží očividně úplně jinde.

Další zakázanou frází je označení Kim Čong-una za „blázna, který si nevidí na špičku nosu“. To o svém vůdci prohlašovali zejména vládní úředníci v Pchjongjangu, když se Kim Čong-un nezúčastnil oslav konce druhé světové války v Rusku a Číně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

henryj ( 9. září 2016 04:08 )

SPECIÁLNĚ pro "skane @ Hops_alive !!!! Větší pitchusové,než jste VY,je snad jenom Kim Čong-un a pár jedinců ve vládě a poslanecké sněmovně.OHONI

mrdlafka ( 9. září 2016 00:59 )

jako ministr by se hodil panu Nečasovi, ten měl ve vládě samé exoty a sám byl v nácviku reprodukčních pohybů se svou sekretářskou kobylou velmi výkonný

skane ( 8. září 2016 22:31 )

Kazdy stat ma za povinnost mit sveho OVARA

Hops_aIive ( 8. září 2016 18:49 )

To bylo i u nás před 26 lety a opět se to vrací díky Zemanovi.

Zobrazit celou diskusi