Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nový uprchlický problém Německa: Co dělat s dětskými svatbami?

Autor: mb - 
2. září 2016
20:15

Do Německa loni dorazil přes milion uprchlíků, převážně ze zemí Blízkého východu, Afghánistánu, Pákistánu a severní Afriky. Jinakost neevropské kultury Němci pocítili i v oblasti přístupu k ženám. A teď řeší problém, který byl donedávna relativně marginální – dětské svatby. Zákonodárci požadují proti „islámskému právu“ tvrdý postup.

Náš návrh je na stole, legislativa je připravena. Dle našich kulturních norem jsou dětské svatby nepřijatelné… Stejně tak domluvená manželství – každý musí mít právo vybrat si svého partnera. Nebudeme tolerovat nelegální paralelní islámské právo,“ prohlásil německý politik Stephan Harbarth (44) z CDU (Křesťanskodemokratická unie).

Politik též navrhuje, aby jakékoliv dětské manželství, které uznal soud cizího státu nebo soud šaría, bylo automaticky zrušeno v případě, že „pár“ vstoupí na německou půdu. „Ochrana dítěte a rovnoprávný přístup k mužům a ženám jsou pilíře naší společnosti, a jak chápeme naše hodnoty,“ stojí dále v návrhu poslanců na omezení problému dětských svateb.

Pojem „dětská svatba“ ale zahrnuje širokou škálu případů – od svazků, kdy se v podstatě jedná o zlegalizovanou pedofilii, až po manželství, kdy je jednomu z partnerů např. 15 let a druhému 18.

Německý server Deutsche Welle pak píše, že „v Německu bylo zjištěno více než tisíc takových případů. Většinou jsou spojeny s přílivem migrantů během minulého roku“. Za tento rok pak jen v Berlíně úřady zaznamenaly stovku dětských svateb.

Většinu z takových případů pak tvoří ty, kdy si nezletilá dívka vezme výrazně staršího muže. Zděšení nad současným stavem pak vyslovil i šéf organizace UNICEF Christian Schneider: „Stát má obzvláštní povinnost postarat se o bezpečnost uprchlických dětí v Německu. Dle stejných standardů jako kdyby šlo o německé děti.“

hana5 ( 3. září 2016 18:52 )

Nevím, koho to překvapuje. Takhle začíná systematická likvidace naší kultury. Pokud z nás má něco zbýt, musí to okamžitě zarazit, pachatele (plnoleté, případně rodiče) zavřít a dát jim najevo, že jejich kulturu respektujeme pouze dokud neporušuje naše zákony Jenže tohle se nestane, pseudohumanismus a tolerance i za cenu vlastního zničení je teď hrozně v módě. Můžeme jen uzavírat sázky, co "zlegalizují" příště. Znásilňování žen, které půjdou bez mužského doprovodu, nedej bože v minisukni? Nebo jejich kamenování? Oddělené třídy pro chlapce a dívky? Kdo ví, běhá mi z toho mráz po zádech...

krdasseneda ( 3. září 2016 11:52 )

jako svědkyně na svadbě

hanka666 ( 3. září 2016 10:53 )

Němce dají za pedofilii do kriminálu a muslimáči to budou mít povolený.

hejhej ( 3. září 2016 10:42 )

Vláda, která dovolí, aby zrůdy prznily děti patří do kriminálu stejně jako ta hovada, která zná jen pudy a v hlavě mají nasr.áno.

sores ( 3. září 2016 10:21 )

Jen ta největší best.ie vleze na dítě, je to znásilnění a pedofilie,fuj! Takové je jejich náboženství, oženit se s dítětem a prznit mu život. Už aby nás to tady pohltilo a skončil svět, co se děje za svinstva a co chlapi dokážou ptákem,jdu blít!!!!

Zobrazit celou diskusi