Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrůza z Auschwitzu: Byly objeveny části těl a orgánů Mengeleho obětí!

Autor: msy - 
17. září 2016
22:46

Minulý rok byly objeveny pozůstatky těl obětí nacistických pokusů, a to ve vědeckém institutu v Mnichově. Ukázalo se, že patřily vězňům z koncentračního tábora Auschwitz, kde vládl Anděl smrti, Josef Mengele. Vědci už začali s identifikací obětí.

V německém vedoucím výzkumném středisku byly nalezeny různé části těl obětí experimentů nacistických doktorů včetně nechvalně známého Anděla smrti, Josefa Mengeleho, z koncentračního tábora Auschwitz.

Hrozivé pozůstatky byly objeveny v nádobách během renovací institutu Maxe Plancka v Mnichově minulý rok. Informace se ale dostala na veřejnost až teď. Na základě objevu byla sestavena komise, která má určit, jak oběti zahynuly. Ví se, že během války institut neustále získával části těl vězňů od Josefa Mengeleho, který byl proslavený svými krutými experimenty na lidech.

Institut tvrdí, že vzorky byly kdysi používány Juliem Hallervordenem, který se zabýval výzkumy mozku a experimentoval na lidech během války i po pádu nacistů.

Byl také hlavou neuropatologického oddělení Kaiser Wilhelm institutu v roce 1938. Komise už začala s identifikací některých obětí. Plánují pak ostatky s úctou pohřbít. „Z celého nálezu jsme poněkud v rozpacích, i z faktu, že to takto poskvrnilo naše archivy,“ uvedl institut na svých webových stránkách.

„Jakmile objevíme cokoli nového, budeme informovat veřejnost, nehodláme nic zatajovat.“

Muzeum dějin holokaustu v Jeruzalémě – Yad Vashem – o existenci vzorků nevědělo. Profesor Dan Michman, ředitel Mezinárodního výzkumného institutu holokaustu, to komentoval slovy: „Je to překvapivé, ale zase ne úplně. Víme, že se prováděly experimenty a ne všechno bylo zničeno nebo pohřbeno.“

Mezi lety 1940–1945 byly zkoumány stovky vzorků mozku masově vražděných obětí a mentálně retardovaných, které byly převezeny do Kaiser Wilhelm institutu (KWI) v Berlíně.

Výzkumníci jako Julius Hallervorden (1882–1965), který pracoval pro KWI od roku 1938, se pak spolupodíleli na vraždách obětí v neskutečném měřítku, tvrdí institut.

Výzkum by měl teď odhalit další možné oběti a vše, co se s nimi dělo. Nakonec budou ostatky pohřbeny, zatím se ale neví kde.

Hrozivé experimenty Anděla smrti Josefa Mengeleho

Byl to právě on, kdo vítal nové vězně v Auschwitzu. Pán života a smrti mohl jen mávnout rukou a odsoudil tak vězně k práci nebo plynové komoře.

Řada z nich, především dvojčata, byla vystavena ďábelskému osudu. Stala se pokusnými králíky v jeho snaze vytvořit modrooké árijské superlidi. Většina obětí zemřela v hrozných bolestech.

Mengele měl doktorát z Frankfurtské univerzity, ale svoje vědomosti používal zvráceným způsobem v koncentračním táboře v Auschwitzu, kde experimentoval na lidech od roku 1943–1945.

Ačkoli vězni, kteří byli převedeni na jeho křídlo, unikli plynové komoře a dostávali pravidelně najíst, nakonec stejně často zemřeli bolestivou smrtí. Mengele totiž pravidelně operoval bez anestetik a obětem například vpichoval chloroform do srdce, když spali. Ten je během několika sekund zabil.

Nejvíce ho zajímala dědičnost. Pokoušel se dokonce změnit barvu očí člověka tím, že do nich přímo vpíchnul chemikálii. Ví se, že ho naprosto fascinovala dvojčata. Stačil jich prozkoumat kolem 3000, z nichž přežilo jen kolem stovky.

Mezi objekty zájmu patřily i těhotné. Z těch vyřezával miminka a pak je poslal do plynu. Anděl smrti byl od roku 1944 hledanou osobou, ale nikdy se ho nepodařilo dopadnout, ačkoli se zapojili soukromí vyšetřovatelé, detektivové i izraelská výzvědná služba Mossad.

Zemřel v roce 1979 na mrtvici, když plaval v bazénu a o třináct let později testy DNA prokázaly, že šlo beze sporu o Josefa Mengeleho.

Zobrazit celou diskusi