Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Záměna: Muži se 41 let kamarádili, aniž by tušili, že je při porodu vyměnili!

Autor: rc - 
29. srpna 2016
05:55

Jednačtyřicet let se přátelili, aniž by tušili, že žijí život toho druhého! Leon Swanson a David Tait (oba 41) po dlouhých čtyřech dekádách zjistili, že je po narození v nemocnici vyměnili…

Kanaďan Leon Swanson se narodil posledního dne v lednu roku 1975 a David Tait o tři dny déle ve stejné nemocnici Norway House. Společně vyrůstali v osadě s pěti tisíci obyvateli asi 460 kilometrů vzdálené od Winnipagu. Vzájemně se navštěvovali, hráli si spolu, pohromadě vyrůstali, aniž by tušili, že nemocnice při jejich narození udělala fatální chybu.

Jak vyrůstali, všichni si začali všímat toho, že se kamarádi podobají rodičům toho druhého. Rodiny na klevety nebraly zřetel, tedy až do listopadu. Tehdy se provalilo, že v nemocnici, v níž oba přišli na svět, došlo k výměně dětí. Rodiny si tedy nechaly udělat test DNA, který podezření potvrdil. Leon a David vyrůstali opravdu v nesprávných rodinách. Muži se šokující skutečnost dozvěděli na tiskové konferenci, při níž se rozplakali.

„Nemáme slov,“ řekl Tait pro CBC. „Uběhlo čtyřicet let, jsme rozrušení, zmatení a vzteklí,“ dodal. „To, co se stalo, je krádež životů,“ řekl Eric Robinson, bývalý ministr manitobské vlády. „Nemám proto jiných slov. S jednou chybou můžeme žít, ale dvě podobné chyby už jsou nepřijatelné. Nemůžeme to jen smést ze stolu jako náhodu, z mého pohledu to byla kriminální aktivita,“ dodal.

Kanadská ministryně zdravotnictví Jane Philpottová uvedla, že zahájí okamžité vyšetřování.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi