Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté přinutili muslimku ke svlékání: Prý to byla past na strážce pořádku

Autor: mb - 
28. srpna 2016
11:14

Francouzská média i někteří politici tvrdí, že fotografie muslimky, kterou policisté přinutili odložit vrchní šat, byla předem připravená past. Jejím cílem prý bylo „rozdělit“ francouzskou společnost a vyvolat vášně mezi muslimy a nemuslimy. Britská agentura, která snímky publikovala, obvinění vehementně odmítá.

„Člověk nemusí být génius, aby mu bylo jasné, co se tu stalo. Je to podezřelé. Byla poblíží policejního stanoviště. Nechce se opalovat, protože je zahalena, ale nemá ani slunečník (aby se chránila před sluncem). Kdo tam poslal fotografa? S jakým cílem? Jen co se fotky objevily na netu, tak už kolovaly po celém světě, hlavně na Blízkém východě,“ rozčiluje se francouzský socialistický poslanec Julien Dray (61).

„Ty fotky byly nejspíše předem připravené. Pokud to tak opravdu je, tak je to vážné. To by znamenalo, že se někdo snaží záměrně poškodit jednotu naší země a naši svobodu,“ domnívá se Dray.

Skepticky se vyjádřili i profesionálové z médií. „Proč, když je na pláži zakázán tento typ oděvu, se uvelebila přímo uprostřed bez tašky nebo aspoň ručníku a natáhla se na nepohodlném kamení?“ ptá se Laurent Bouvet, zakladatel politického magazínu Printemps Republicain.

V podobném duchu se vyjádřil i politický editor pro televizní stanici France 2 Olivier Siou: „Byla tam sama bez jakýchkoliv věcí pod pražícím sluncem. Past zafungovala. Je to manipulace.“

Připomeňme, že fotografie, na kterých je zachycena postarší muslimka sundávajíc si oděv na příkaz čtyř po zuby ozbrojených policistů, obletěla svět. Rozdělila nejen francouzskou společnost, ale i evropskou.

Zatímco například francouzský exprezident Nicolas Sarkozy (61) prohlásil, že by měl být zákaz burkin celostátní, londýnský starosta Sadiq Khan (45), jenž se hlásí k islámu, naopak řekl, že „nikdo nemá právo ženám říkat, jak se mají oblékat.“

Francouzský nejvyšší správní soud mezitím pozastavil platnost zákazu nošení burkin na plážích, který zavedly téměř tři desítky pobřežních měst a obcí. Některé radnice už se ale nechaly slyšet, že přesto chtějí nařízení ponechat v platnosti.

Fotografická agentura Vantage news, která snímky distribuovala, ale jakékoliv nařčení z manipulace rezolutně odmítá. „Rozhodně to nebylo připravené,“ řekl britským médiím majiteli společnosti Joe Sene. Navíc samotný postup policistů hraný samozřejmě nebyl.

nezadat1 ( 28. srpna 2016 23:13 )

Ale no tak,stačilo by vyřezat vagínu.Jinak by se ji mohli narodit taky idioti jak je sama.

nezadat1 ( 28. srpna 2016 23:10 )

Ne až tak,poslat na území IS ,aby poznala,že i ta její pi+ča to nezvládne a bude se kopat do hlavy ,jak byla moudrá debilka,

jansochor ( 28. srpna 2016 21:44 )

Muslimům se to samozřejmě líbit nebude, ale úvodní článek nemá pravdu. Společnost v této otázce není rozdělena. Naše společnost je jednotná v názoru, že burkiny patří někam do té jejich arábie a nikoli do naší Evropy. Tady musí dodržovat naše zvyky, jinak ven a deportace. Policajty za jejich přístup chválím.

Zobrazit celou diskusi