Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka zachránila syna před utonutím, sama během toho zemřela

Autor: msy - 
27. srpna 2016
19:44

Měl to být příjemný den s dětmi a bratrem na lodi, ale změnil se v tragédii. Chelsey Russell (†35) chtěla zachránit svého syna (2), který spadl do vody. Po pěti minutách se jí povedlo ho dostat na palubu, sama ale z vyčerpání a nedostatku kyslíku utonula.

Chelsey Russell si užívala pohodový den s rodinou. Vyjeli si na loď, když vtom uslyšela výkřik a šplouchnutí. Její dvouletý syn uklouzl a spadl z jejich houseboatu do vod jezera Powell.

Třicetipětiletá matka z Lakewood z Colorada skočila ihned do vody. Po dobrých pět minut bojovala s proudem a snažila se svoje dítě udržet nad hladinou. Nakonec jí ho její bratr pomohl vytáhnout nahoru do bezpečí. V tom okamžiku už ale byla Chelsey v bezvědomí.

Vytáhli ji z vody a rychle dopluli k nejbližšímu molu, kde jí kolemjdoucí a pracovníci parku poskytli první pomoc. Asi po třiceti minutách jim došlo, že ženu, která právě dala svému synovi podruhé život, zachránit nedokážou. Pracovníci národní rezervace Glen Canyon řekli, že chlapec byl stabilizován a byl pro jistotu převezen vrtulníkem do asi 322 km vzdálené nemocnice ve Flagstaffu v Arizoně.

Místní strážník Rick Eldredge to komentoval slovy: „Houseboat se pohyboval rychlostí asi 13 km/h, když v tom chlapec na palubě ztratil rovnováhu a přepadl do vody. Jakmile za ním skočila i jeho matka, její bratr zastavil loď a běžel ke starší holčičce, aby se jí také nic nestalo.

Loď se ale stále pohybovala a bratrovi Chelsey došlo, že je od matky a chlapce moc daleko. A tak přiskočil k motorovému člunu, který za sebou táhli. Uzly byly nejspíš moc utažené, protože musel provaz přeříznout nožem.“

Matka dětí byla ve vodě nejméně pět minut, než se k nim bratr dostal a mohl jí vzít dítě z náručí. Celou dobu ho držela nad vodou. Bohužel ani Chelsey, ani její syn neměli záchrannou vestu. Ty jsou však v této oblasti na lodi povinné pro každého pod dvanáct let věku.

„Neexistují slova, která by dokázala takovou tragédii popsat.“ řekla Teri Tucker, vrchní dozorce v rekreační oblasti. „Soucítíme s rodinou a přáteli oběti v tomto období bolesti a ztráty.“

Chelseyiny kolegové z právnické kanceláře v Denveru na ni vzpomínají jako na hvězdnou advokátku, matku a závodnici maratonu. „Byla talentovanou právničkou a ve firmě byla velice oblíbená.“ řekla její kolegyně Keith Tooley. „Její ztráta je pro nás obrovská rána.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi