Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exploze v Turecku: 11 mrtvých a 78 zraněných po výbuchu u policejní stanice

Exploze před policejní stanicí na jihovýchodě Turecka si vyžádala řadu obětí.
Exploze před policejní stanicí na jihovýchodě Turecka si vyžádala řadu obětí.  (Autor: Twitter/@ASE)
Autor: ČTK, kal - 
26. srpna 2016
11:15

Nejméně 11 mrtvých a 78 zraněných si vyžádal výbuch bomby před policejní stanicí ve městě Cizre na jihovýchodě Turecka. Uvádějí to světové agentury s tím, že počet obětí postupně narůstů.

Nálož vybuchla v sedm ráno místního času (šest ráno českého času) zhruba 50 metrů od policejní stanice. Podle místních médií byl výbuch slyšet velmi daleko a stanici vážně poškodil.

Fotografie zveřejněné po explozi na sociálních sítích ukazují několikapatrovou budovu, která je v troskách. Na místě zasahovalo 12 ambulancí, nad městem kroužily vrtulníky.

Na jihovýchodě Turecka se v uplynulých dnech stalo několik policejních stanic terčem pumových útoků. Podle bezpečnostních sil stojí za atentáty obvykle radikálové ze zakázané Strany kurdských pracujících (PKK). Ti po loňském krachu mírových jednání s vládou opět se zbraní v ruce bojují za autonomní Kurdistán a za práva Kurdů v Turecku.

Cizre bylo v únoru místem prudkých bojů mezi tureckou armádou a PKK, v bojích tam zahynuly desítky lidí. Podle ochránců lidských práv byli mezi mrtvými i civilisté

maledivy2016 ( 26. srpna 2016 09:35 )

Jen se likvidujte muslimacky šmejdi!

Zobrazit celou diskusi