Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Neuvěřitelný příběh: Po 35 letech našel bezdomovec rodinu a stal se básníkem

Autor: mib - 
20. srpna 2016
20:23

Téměř třicet pět let žil na ulici. Pak se díky laskavosti jedné cizí ženy znovu shledal se svou rodinou a vydal knížku básní. Brazilec Raimundo Arruda Sobrinho pobýval v ulicích Sao Paula, především pak na místě u stromu kus od silnice, které si pojmenoval „Ostrov“. Na něm psal celé dny básně. Kolemjdoucí mu nevěnovali příliš pozornosti do doby, než přišla Shalla Monteirová a „objevila“ ho. Informoval server Huffingtonpost.

Každý den psal na tomtéž místě básně, lidé ho na ulici míjeli. Shalla Monteirová si ho ale všimla a spřátelila se s ním.

„Raimundo mi řekl, že chtěl vždy publikovat sbírku svých básní, ale kvůli tomu, že je bezdomovec, je pro něj přání nesplnitelným snem. Řekla jsem si, že musím něco udělat,“ vysvětlila.

Všechny své básně nadepisoval bezdomovec z nějakého důvodu slovem „Podmíněno“, a tak jeho objevitelka založila stejnojmennou stránku na Facebooku, kde jeho tvorbu začala sdílet. Zanedlouho si ho lidé na ulici začali všímat a dívat se na něj jinýma očima.

Po třiceti pěti letech opět s rodinou

„Lidé se k němu začali přibližovat. Abyste se s ním dali do řeči, stačilo najít odvahu, pozdravit ho. Svěřit se, že jste ho míjeli, ale zajímal vás jeho osud. Pak se něco změnilo,“ dodala Monteirová, které se díky facebookové stránce ozval bezdomovcův bratr.



„Přijel jsem za ním na jeho ‚Ostrov‘ a našel tam zanedbaného muže, svého bratra,“ popsal překvapený muž. Rozhodl se vzít ho k sobě domů, zpět k rodině. 

„Bývalý“ bezdomovec tak našel po mnoha letech své příbuzné. Splnil se mu i spisovatelský sen. Na konci minulého roku vydal sbírku básní knižně. „Ztracený je člověk, který opustí sám sebe. Má slova potvrzují, že ať už je situace jakákoliv, člověk by ji nikdy neměl považovat za bezvýchodnou,“ uzavřel básník Raimundo.

Zobrazit celou diskusi