Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Britské vojačky v posteli s námořníky: Opatření má posílit „týmového ducha“

Autor: mb - 
20. srpna 2016
06:10

Britský admirál Philip Jones (56) dostal originální nápad. V rámci zrovnoprávnění mužů a žen v námořnictvu navrhuje, aby dívky spaly spolu s muži v jedné místnosti. Opatření má dle představ admirála posílit „týmového ducha“. Kritici tento návrh označili za „návod pro katastrofu“.

„Připravujeme návrh, aby ženy mohly sdílet ložnici s muži během tréninku. To posílí týmového ducha a zajistí rovné příležitosti,“ píše admirál Jones v návrhu, který pokud bude schválen, zajistí dívkám místo v ložnici námořníků.

Nápad admirála vyvolal samozřejmě rozruch a jeden z důstojníků, který má na starosti výcvik nováčků, se vyslovil dosti odmítavě. „Místnost plná vysportovaných námořníků a několika mladých dívek je dokonalý recept pro katastrofu,“ prozradil britským médiím důstojník pod podmínkou anonymity.

Britská armáda a námořnictvo přitom byly v posledních měsících spojovány hned s několika případy znásilnění. Důstojník Samuel Mitchell (27) dle obžaloby v květnu vtrhl do místnosti kolegyně a tam ji znásilnil. Christopher Davis (45), který velel jednotkám v Afghánistánu, je také obviněn ze znásilnění. Dle obžaloby měl vylákat kanadskou kolegyni do hotelu, kde ji zneužil.

Asi nejotřesnější a nejbrutálnější je případ „iniciačních rituálů“, které se odehrávaly na základně Pirbright v Surrey. Kadeti byli přinuceni staršími kolegy vykonávat sexuální úkony. Hororové scény si britští vojáci nahrávali na telefon a sdíleli přes sociální sítě.

„Co je zachyceno na videu, je nechutné. Ti dva kluci byli naprosto vyděšení, neměli na výběr. Za tohle by měly být zodpovědné osoby odsouzené do vězení,“ prozradil pak zdroj britským médiím.

Británii dodnes pronásleduje případ mladé kadetky Cheryl James (†18), kterou v roce 1995 přinutili mít sex s kolegou. O den později byla nalezena zastřelená… Bohužel se nejedná o ojedinělý případ záhadného úmrtí na britských základnách, takových incidentů bylo v historii armády již několik.

Právo sloužit ženám na přední linii umožnil letos bývalý premiér britský David Cameron (49). Někteří armádní profesionálové ovšem podobné rozhodnutí vnímají negativně jako důsledek feministické ideologie, která v důsledku bojeschopnost jednotek oslabuje.

deep_ass_flsting ( 20. srpna 2016 07:56 )

Každá země má svého Kalouska, který musí čas od času vypustit z huby nějakou hovadinu. To budou mít pěkně rozmr.danou armádu.

kukuku ( 20. srpna 2016 07:55 )

Čím blbější americký nápad, tím rychlej ho okopírujeme. Stropnický na tom už určitě pracuje.

HahaBimbi ( 20. srpna 2016 07:52 )

To je ma.gor, stejna zhovadilost jako spolecne sprchy kluku a holek na vysokych skolach.....gendr silenci chteji aby nakonec mezi sebou lidi soulozili a mnozili se jako zvirata.....jenze i v prirode si uziva jen ten nejsilnejsi.....ne kazdej chcipak co se mu postavi a moc si neuzije.....sup do namornictva...az bude holka spat....neubrani se, nebo do vysokolskych sprch, tam uz bude rovnou naha a vymydlena.

dumik ( 20. srpna 2016 06:53 )

potvrzuje se, že armády NATO vedou šílenci

Zobrazit celou diskusi