Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muslim pobodal rabína a řval: Alláhu akbar. Žid je vážně raněný

Autor: mb - 
19. srpna 2016
13:16

Ve Štrasburku byl pobodán rabín, dle prvních nepotvrzených zpráv útok provedl muslim. Útočník byl policií zatčen, samotný rabín vyvázl se středně těžkými zraněními.

Zběsilý útok se odehrál v severní části Štrasburku, za pokřiku „Alláhu akbar“  (Bůh je velký) se muslim vrhl na ortodoxního rabína. Dle francouzských médií útočník v minulosti trpěl psychickými problémy, radikála policie zadržela.

Samotný rabín vyvázl se středně těžkými zraněními a je mimo ohrožení života.

Štrasburk má početnou židovskou komunitu, ve městě žije zhruba 15 tisíc Židů, což je zhruba pět procent populace.

Francie v posledních týdnech zažila několik teroristických útoků. V živé paměti je hrůzný čin islamisty, který náklaďákem vjel do davu lidí a povraždil tak desítky nevinných Francouzů.

O pár týdnů později vtrhli do kostela v obci Saint-Étienne-du-Rouvray dva sympatizanti Islámského státu a podřízli hrdlo stařičkému knězi Jacquesu Hamelovi (†85).

Oba dva útoky byly akce tzv. osamocených vlků, zda i pobodání rabína spadá do této kategorie, ukáže policejní vyšetřování.

HAHAHAHAHA ( 7. září 2016 03:01 )

ZKURVENI ZIDI !!! KVULI NIM JSME MELI 2 svetovou a nikdy to s nima nezkonci! vsichni svadej vsechno na muslimi ale zapomeli na to ze Israel se stvoril na muslimsky zemi kde tam denne zabijej nevinny lidi. SKODA ZE NECHCIPL TEN ZIDOVSKEJ SMRAD MEL HO DOBODAT DO SMTRI A S NIM VSECHNY ZIDI

pajato73 ( 19. srpna 2016 14:42 )

zmizni 3,14cus

zapletalikovi ( 19. srpna 2016 14:00 )

A nebo ho pustí, protože se prokáže, že dotyčný ho iritoval, tím, že byl Žid....

zapletalikovi ( 19. srpna 2016 13:58 )

A potom se budou v médiích omlouvat, jak oni nic, oni jsou ti hodní, oni se omlouvají bla bla bla a potom to doma oslaví a budou dětem říkat, jaký byl ten útočník hrdina... Takže asi tak...

hackoff ( 19. srpna 2016 13:56 )

ja nevim proc my tady v evrope se k tem utocnikum chovame v rukavickach. furt slysim jak zatkli nekoho, kdo predtim zabil nekolik lidi. proste ho maj odprasknout jako psa, ostatky hodit do kafireky mezi mrtvy prasata a je to. voni by si to pak muslimove rozmysleli, kdyz by vedeli ze se nedostanou do raje

Zobrazit celou diskusi