Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena unesla holčičku z porodnice a 20 let ji vychovávala. Půjde sedět

Autor: ČTK, kal - 
15. srpna 2016
13:30

K deseti letům vězení byla v Jihoafrické republice odsouzena žena, která před téměř 20 lety unesla z porodnice v Kapském Městě novorozenou holčičku. A vychovala ji jako vlastní. Oznámila to tamní média s odvoláním na verdikt soudu v Kapském Městě.

Dívku žena unesla v dubnu 1997 tři dny po narození. Zpět k biologickým rodičům se dostala poté, co se jejich druhá dcera spřátelila ve škole s dívkou, která jí byla nesmírně podobná. To podle stanice BBC vyvolalo podezření některých lidí. Následné policejní vyšetřování a testy DNA ukázaly, že dívky jsou sestry.

S biologickými rodiči se děvče nekamarádí

Na veřejnosti je nalezená dcera známá jako Zephany Nurseová. Toto jméno jí dali rodiče a používala je média po jejím zmizení. Po nynějším nalezení se ale dívka rozhodla, že bude dále používat jméno, které jí dala nyní 51letá únoskyně. Soud v zájmu ochrany jejího soukromí nařídil, že média nesmějí používat dívčino adoptivní jméno ani jméno její únoskyně.

Jihoafrická média podle BBC uvedla, že již dospělá Zephany se zatím odmítá přátelit s biologickými rodiči. Za svou matku stále pokládá ženu, která ji ukradla z porodnice a má nyní zůstat léta za mřížemi. Výši trestu pro únoskyni odsoudila i biologická babička nalezené vnučky.

vosavopruz ( 15. srpna 2016 15:36 )

dostala jako kdyby to dítě zavraždila.Určitě se o něj těch 20 let s láskou starala. Bůhví jaký má to dítě pravou matku.

balin ( 15. srpna 2016 15:15 )

mala by dostať toľko, koľko sa matka trápila pre svoje dieťa a predstavovala si, čo všetko sa mu mohlo stať, teda 20

vosavopruz ( 15. srpna 2016 15:12 )

půjdeš sedět

Zobrazit celou diskusi