Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příšera z hlubin: V dole na Sibiři našli mumii neznámého tvora

Autor: štš - 
14. srpna 2016
05:31

Dlouhý krk, protáhlá hlava, ostrá zubiska. To není popis slavného filmového Vetřelce, ale mumie podivného monstra, kterou našli horníci v diamantovém dole na Sibiři. Ani experti si nejsou jisti, co je to vlastně zač.

Unikátní objev se odehrál v jednom z největších a nejdéle fungujících diamantových dolů světa Udačnyj nedaleko Jakutsku. Horníky, kteří na dokonale zachovalou mumii podivného tvora natrefili, nález šokoval. A okamžitě se rozjely teorie, co to je za potvoru.

Podle těch nejdivočejších jde o dosud neznámý druh dinosaura či o dávnou návštěvu z vesmíru. Odborníci jsou pochopitelně střízlivější, jenže ani oni zatím nedokážou dát uspokojivou odpověď. Někteří v souvislosti se zachovalými zbytky srsti mluví o lišce, kuně nebo vydře, jiní o rosomákovi či o obyčejném psovi.

Jasné není ani to, jak dlouho se monstrum v sibiřském dole ukrývalo. Ruští experti teď začnou mumii, která se perfektně zakonzervovala díky obrovským mrazům (teplota v této oblasti klesá v zimě až k minus 50 °C), zkoumat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cheguevara2 ( 14. srpna 2016 11:52 )

A nenašel čistě náhodou toho tvora Putin?

frantazloun ( 14. srpna 2016 11:30 )

***, je to rosomák!

frantazloun ( 14. srpna 2016 10:47 )

To je rosomák. To nemůže být nic jiného než rosomák.

Zobrazit celou diskusi