Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zeman doporučil zbraň na Sobotku, Trump zase na Hillary. Kampaň v USA vrcholí

Autor: ČTK, tmp - 
10. srpna 2016
07:11

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump vyvolal rozhořčení tvrzením, že jeho přívrženci mohou zastavit jeho demokratickou sokyni Hillary Clintonovou „uplatněním svého práva na vlastnictví zbraně“, uvedla ve středu stanice BBC. Mnozí lidé ho na webu vzápětí obvinili z podněcování k násilí. Trumpův volební tým ale ujistil, že kandidát jen vybízel k nevolení Clintonové, která chce zrušit ústavní právo Američanů mít zbraň na svou obranu. Podobnou kontroverzi vyvolal nedávno i český prezident. 

Zjevně nešťastné vyjádření, které je jen další z řady Trumpových rozporuplných projevů v předvolební kampani, zaznělo v úterý odpoledne na volebním shromáždění ve městě Wilmington v Severní Karolíně.

Bez ohledu na novou kontroverzi Trumpa vzápětí podpořila mocná Národní asociace držitelů zbraní, která vyzvala k podpoře příslušného dodatku ústavy a tedy k hlasování pro republikánského kandidáta.

V lednu něco podobného prohlásil také český prezident Miloš Zeman. Při mítinku na jižní Moravě, kde odpovídal na otázku studentky z publika, jak se zbavit českého premiéra Bohuslava Sobotky, zmínil dvě možnosti: volby nebo kalašnikov. Na Zemana se tehdy snesla kritika, podle mluvčího Jiřího Ovčáčka šlo ale pouze o nadsázku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 10. srpna 2016 13:45 )

Obojí se dá použít.

strychnin ( 10. srpna 2016 11:38 )

To mu kecla %

igamenir ( 10. srpna 2016 11:33 )

Osvědčený způsob, když se chcete někoho zbavit - 1. očerňovat ho, obviňovat ho, znusit ho velké části lidí 2. prohlásit něco neurčitého, že by s tím měl někdo něco udělat, že snad NRA, že existuje kalašnikov, ... 3. čekat, až nějaký osamělý mstitel zareaguje a provede to. 4. vyděsit se, prohlásit, že to byl jen vtip a nadsázka a že tohle nechtěl, nepodporuje, a osuzuje. Zeman to zkusil, teď i Trump, dlouho to zkouší většina pravice DS počínaje a IVČRN konče. Proč ne, je to sice nespolehlivé, ale "čisté".

strychnin ( 10. srpna 2016 11:28 )

 Příšerný ksichti

ohrazenice ( 10. srpna 2016 10:18 )

Pan Zeman je starší pán a prezident kterého si zvolila většina obyvatel ČR než kamaráda Havla spací vagon z Rakouska. Ne jako Havla kterého si vybrala za prezidenta KSČ roku 1986 a zvolila jednohlasně 30. 12. 1989. Asi jste placený provokatér Sobotkou z peněz daňových poplatníků nebo sluníčkofašista jak sluníčkáře trefně pojmenovali novináři.

Zobrazit celou diskusi