Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslankyně lhala o maturitě i diplomu z práv. A dál bere čtvrt milionu měsíčně

Autor: bud, ČTK - 
9. srpna 2016
23:20

Poslankyně německé sociální demokracie (SPD) Petra Hinzová složí mandát, jakmile ji propustí z lékařského ošetření. Uvedla to v rozhovoru pro německé noviny, o kterém informovala německá agentura DPA. Hinzová v životopise roky falšovala údaje o svém vzdělání.

Nejen vlastní stranou kritizovaná poslankyně Petra Hinzová už dříve slíbila, že se mandátu vzdá, zatím tak ale neučinila, takže nadále pobírá měsíční plat ve výši 9300 eur (251 tisíc korun). Poslankyně v úterý v rozhovoru pro německé noviny nicméně uvedla, že složí mandát, jakmile ji propustí z kliniky. Kdy to bude, musí prý určit její doktoři.

Čtyřiapadesátiletá politička, která 11 let zasedala ve Spolkovém sněmu, si vymyslela všechny údaje o dosaženém vzdělání. Tvrdila, že má maturitu i právnické vzdělání, vymyslela si také údaje o praxi advokátky i další profesní činnosti.

V roce 1996 kvůli neoprávněnému používání titul JUDr. odešel z české vlády i parlamentu tehdejší ministr spravedlnosti a poslanec Občanské demokratické aliance Jan Kalvoda. Klamání s tituly se týkalo i dalších čtyř tehdejších poslanců z jiných stran.

salto ( 10. srpna 2016 09:43 )

To je tou výchovou mezi disidenty

salto ( 10. srpna 2016 09:30 )

V Praze je asi jiný vzduch, či co?

Zobrazit celou diskusi