Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Matka džihádu“ měla sedět 15 let: V Belgii ji pustili po 4 měsících

Autor: mb - 
8. srpna 2016
11:30

Fatima Aberkan (55) z Belgie měla strávit ve vězení 15 let kvůli podpoře teroristů. Jenže už po čtyřech měsících si opět užívá svobody. Důvod? Kvůli byrokratické chybě ji úřady musely pustit. Její synové mezitím bojují v Sýrii za Islámský stát.

„Fatima Aberkan má džihád v krvi. Obětovala pro něj hodně, včetně jednoho ze svých synů. Po mnoho let rozsévala své škodlivé a zrůdné ideály,“ prohlásil v únoru žalobce u soudu. Belgická justice ženu následně odsoudila k 15 letům vězení, ale islamistka si v žaláři dlouho nepobyla. Nyní se opět svobodně prochází belgickou metropolí.

Aberkan je na svobodě, protože belgický Nejvyšší soud nedokázal v pětiměsíční lhůtě projednat odvolání, které podal její právník Cedric Moisse. Soud následně musel ženu propustit.

Život džihádistky je na svobodě omezen pouze minimálně. Musí se pravidelně hlásit na policii, úřady jí též zabavily belgický a marocký pas a žena nesmí vycházet z domu od 22:00 hod do 06:00 hod. Také nesmí navštěvovat nechvalně proslulou belgickou čtvrť Molenbeek, která je označována za „baštu islámských radikálů“ v Bruselu. Fatima Aberkan má též zakázáno navštěvovat internetové stránky s džihádistickou tematikou.

Žena dostala vysoký, 15letý trest kvůli aktivní podpoře teroristů. Dva z jejích synů údajně žijí v Sýrii a bojují za Islámský stát, třetí pro zrůdnou ideologii položil život. Fatima Aberkan též v roce 2013 přivezla do Sýrie své náctileté dcery. Zda nedospělé dívky provdala za teroristy, belgická média již nezmiňují.

Belgičanka s marockými kořeny měla též vazby na Khalida Zerkaniho, který rekrutoval mladé muže do služeb Islámského státu. Kromě toho se Aberkan znala i s Malikou El Aroud, která byla v Belgii odsouzena za teroristickou činnost již v roce 2010.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 8. srpna 2016 16:59 )

Matka džihádů - strašidlo v hadrech, která musí mít úplně dutou kebuli. A takové zrůdy natahala Merkelová s Junckerem a Hollandem na doporučení ( nebo příkazu) američanů do Evropy. Takové zrůdy se mají hned likvidovat nebo odvážet zpět do těch jejich muslimských států, ať se podřezávají navzájem , fanatičtí pitomci.

barracuda.sro ( 8. srpna 2016 12:12 )

 Belgičani jsou obyčejní kkti.Zavsivuji svou zem parazitama.

Zobrazit celou diskusi