Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fanoušky olympiády vyděsila kulka: Vlétla do stanu, kde bylo sto lidí

Autor: bru/ČTK - 
7. srpna 2016
16:20

Plastovou střechou novinářského stanu v olympijském jezdeckém areálu v sobotu prolétla kulka ve chvíli, kdy v něm byla téměř stovka lidí. Brazilská armáda a policie je přesvědčena, že to byla nehoda, která nesouvisí s olympiádou. Jezdecký areál se nachází blízko brazilské vojenské základny. Kulka zřejmě pocházela z vojenské pušky.

Incident se stal při polední přestávce soutěže v drezuře. Nikdo při něm nebyl zraněn a závod nebyl ani přerušen. Britský fotograf Jon Stroud, který seděl nejblíže místa dopadu kulky, řekl, že to všechny šokovalo.

„Nejdřív jsme si mysleli, že něco padá ze stropu, světlo nebo něco takového,“ vyprávěl australskému listu Sydney Morning Herald.

I když je jezdecký areál blízko vojenské základny, fotograf nechápal, že někdo dostal povolení ke střelbě tak blízko místa, kde se pohybovaly tisíce fanoušků. „Nedovedu si představit, kdo si myslel, že je to dobrý nápad,“ uvedl.

Mluvčí her nevěděl, co přesně se odehrálo. „Nemáme žádné informace, jestli prováděli cvičné střelby, takže nemáme ani žádné informace, jestli v tom budou pokračovat,“ poznamenal. V areálu byla posílena bezpečnostní opatření.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

havran2 ( 7. srpna 2016 18:03 )

To si řekneme až to všechno skončí.

Zobrazit celou diskusi