Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šestiletou holčičku za 55letého muže: Za odměnu dostali kozu!

Autor: msy - 
6. srpna 2016
22:00

V Afghánistánu se konala další hrozivá svatba. Aby nakrmil svou rodinu, jeden muž doslova prodal svoji šestiletou dceru Gharibgol. A co za to dostal? Kozu! Otce i novomanžela Seyeda Abdolkarima (55) zatkli po tom, co celou svatbu nahlásil jeden z vyděšených příbuzných.

Otec údajně za dívku dostal ještě rýži, čaj, cukr a olej. Tvrdil také, že dceru provdal i proto, že neměl, jak nakrmit rodinu. A díky svatbě dostal nejen jídlo, ale zbavil se i dalšího hladového krku navíc.

Trval na tom, že manžel Gharibgol přísahal, že bude mít s dívkou sex, až když jí bude 18 let, tedy až bude podle místních zákonů plnoletá. Po svatbě vzal manžel dívku do domu k příbuzným ve Firozkoh v provincii Ghor a předstíral, že to je jeho dcera.

Avšak někdo z rodiny prý viděl, jak Abdolkarim holčičku svlékal. Řekl to svému příteli a ten zavolal místní spolek za ženská práva. Ten slíbil, že zařídí rozvod a zajistí, aby otec děvčete přišel o svá otcovská práva. Dívka teď podle všeho bydlí se svojí matkou.

 

Ženy v Afghánistánu se mohou vdávat od 16 let, muži od 18 let. Je to ke všemu jen pár dní, co byl zatčen šedesátiletý duchovní, který údajně unesl sedmiletou holčičku a vzal si ji. Tvrdil, že byla náboženským darem od jejích rodičů.

Průzkum OSN před pěti lety ukázal, že 46,4 procenta afghánských svateb se u dívek odehrává před 18. rokem narození.

djaba ( 8. srpna 2016 13:37 )

 Tak a další pohádku o vyděšeném příbuzném a místním spolku za ženská práva nemáte ?

baronessa ( 7. srpna 2016 05:42 )

Hm, a proč si teda nadělal tolik dětí, když jim nemá co dát jíst? Ti lidi snad vůbec neuvažují, primitivové... A žena tam už vůbec žádnou hodnotu nemá, teda má. 1 žena = 1 koza.

Lucio1 ( 6. srpna 2016 23:31 )

No čekají nás pěkné časy., jestli sem ty hordy pustí, naštěstí není na hradě nějaký naivní snílek ale pan President..Pokud si někdo myslí, že ty lidi přeškolí a vychovají, zavřel bych ho do blázince jako nebezpečného..

marlen52 ( 6. srpna 2016 23:17 )

 bože a tohle se sem žene.ty děti bez rodičů co sem proudí co když to jsou ty děti vycvičené isis včera je ukazovali na barandově.říkali že jsou horší než jejích rodiče.zabít někoho je pro ně hračka.

Zobrazit celou diskusi