Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Simpsonovi podpořili Clintonovou a zesměšnili Trumpa. Podívejte se na video

Autor: Martin Valeš - 
1. srpna 2016
19:29

Paruka, botox a odpírání sexu. Populární americký seriál Simpsonovi se opět pustil tvrdě do politiky. Tentokrát přímo podpořil demokratickou kandidátku na prezidenta Hillary Clintonovou a nandal to tlučhubovi Donaldu Trumpovi a jeho háru.

Videospot se nevysílal v rámci seriálu, nýbrž ho televize Fox extra publikovala na serveru YouTube. Klip nese název 3am a je parafrází na slavný spot Hillary Clintonové z primárkové kampaně roku 2008, kdy se ucházela o demokratickou nominaci – tehdy ji ovšem porazil Barack Obama. „Jsou tři hodiny ráno a vaše děti pokojně spí. Ale v Bílém domě zvoní telefon. Něco se ve světě děje. Váš hlas rozhodne, kdo ten telefon zvedne.“

Ve verzi Simpsonových ho nejprve zvedne exprezident Bill Clinton, aby ho zhrzeně předal rozcuchané manželce. A jako alternativu pak Simpsonovi nabízejí, jak by to vypadalo, kdyby měl sluchátko zvedat Trump. Sice ve tři ráno ještě nespí, ale honí si popularitu na sociálních sítích a hovor vůbec nechce řešit. V posteli se mu pak povaluje kniha (už to je fór), ovšem s názvem Velké projevy Adolfa Hitlera. Na displeji mobilu pak je vidět, že naposledy volal dceři Ivance, autorovi projevů Michelle Obamové (od níž si nedávno Melania Trumpová „vypůjčila“ pár pasáží) a ruskému prezidentu Putinovi.

A když už se prezident Trump přece jen uvolí jít řešit krizi, nemůže vyrazit jen tak. Následuje řada variací na fóry a témata, co se kolem Trumpa v poslední době probíraly: podivný účes, malé ruce, botox, make-up a opálení. A když už se čínská flotila blíží, chce ji Trump zastavit zdí v oceánu. „A tehdy se Američanům skutečně začalo stýskat po Obamovi,“ konstatuje vypravěč.

Jako ve správné reklamě nechybí ani sex – Marge se nechce milovat, dokud se s Homerem nerozhodnou, koho volit. Tedy Hillary. „A tak jsem se stal demokratem,“ konstatuje Homer, tedy buran toho typu, který slyší na Trumpovy velkohubé řeči a nereálné sliby.

Původní spot Hillary Clintonové, který časopis Time zařadil mezi Top 10 předvolebních klipů:

Mimochodem, prezidenta Donalda Trumpa Simpsonovi předpověděli v daleké minulosti, kdy to ještě nikoho nenapadlo. V epizodě „Nebárt se budoucnosti“ z roku 2000 nahlížejí Simpsonovic děti do budoucnosti a zjistí, že se Líza skutečně stane prezidentkou – jenže zdědí Bílý dům drasticky zadlužený právě od Trumpa.

Simpsonovy vysílá televize Fox, jejíž majitel Rupert Murdoch, stejně jako vlivná „sestra“ Fox News, tradičně podporují republikány a konkrétně i Trumpa. Tvůrci satirického pořadu ale mají volné ruce a právě z konzervativců, včetně Murdocha, si dělají srandu snad víc než z kohokoli jiného.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi