Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Islámský duchovní (60) se oženil se sedmiletou holčičkou: Prý mu ji dali rodiče

Autor: ČTK, lm - 
1. srpna 2016
10:34

V Afghánistánu zatkli duchovního, který se oženil se sedmiletou holčičkou. Tvrdil, že mu ji rodiče nabídli jako „náboženskou oběť“. Rodiče to však podle agentury AFP popřeli a sdělili, že dítě bylo uneseno z jejich domova v provincii Herát před několika týdny o ramadánu.

Mohammad Karím, jemuž je podle afghánských médií kolem šedesáti let, je nyní ve vazbě v provincii Ghór, kde se případ vyšetřuje.

Masúm Anvaríová z provinčního úřadu pro záležitosti žen v Ghóru řekla, že je dítě v šoku. „Dívka nemluví, jenom stále opakuje: ‚Mám z toho muže strach‘,“ prohlásila Anvaríová.

V Afghánistánu je povoleno vstupovat do manželství v případě žen od 16 let, u mužů od 18 let. Zejména ve venkovských oblastech se ale podle AFP stále praktikují sňatky dětí.

V Ghóru zaznamenali před čtrnácti dny případ úmrtí čtrnáctileté dívky Zahry, provdané ve věku 12 let. Zemřela na následky těžkých popálenin, které v rodině utrpěla. Měla za sebou dva roky trýznivého zacházení a byla do rodiny dána výměnou za novou manželku pro svého otce. Jde o praxi, jíž se rodiny vyhnou vysokým svatebním výdajům. Zahřin otec si mohl „výměnou“ vzít za ženu sestru dceřina muže.

Nezávislá komise pro lidská práva v Afghánistánu má z loňského roku informace o uzavření 235 manželství dětí v této asijské zemi. V polovině z nich byly provdány dívky ve věku mezi 11 a 15 lety, avšak sedm procent byly sedmi až desetileté holčičky. V zemi existuje také praxe, kdy se mladá dívka nabídne jako „platba“ při řešení sporů mezi rodinami.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 2. srpna 2016 19:17 )

1pravda1: Dtačilo slyšet v pořadu u Jílkové toho jejich idiota- muslimského předáka, jak obhajoval u že hadry na hlavách. Muslimové jsou zaostalí,hloupí a o to více nebezpeční, násilí maji zakotveno v tom jejich přiblblém koránu.

salto ( 1. srpna 2016 15:14 )

Pokud toto nepochopí politici a jim podobná verbež (pravdoláskaři, sluníčkáři atd.), tak nás potažmo naše děti čeká neveselá budoucnost. taky se může stát, že na.raní lidé vezmou právo do svých rukou a potom to právem odskáčou i ti, kteří se těchto muslimů jejichž myšlení uvázlo v hlubokém středověku zastávají a snaží se jim prošlapávat cestičku... To potom bude maso...

hanka666 ( 1. srpna 2016 13:35 )

 Fuuuuj, hnusné prase, co vleze na malou holku. Fakt odporné.

tendertouch ( 1. srpna 2016 12:48 )

Děti, ženy, v jejich kultuře nemají žádnou cenu. A tohle chcete podporovat a nechat uhnízdit v Evropě? Je to hluboce zakořeněné v lidech, v tloukáno od mládí, dívky, ženy - sexuální otrokyně. Kdy už jim to dojde? Ať to zůstane v arabských zemích a nejde to do Evropy.

jiznicechy ( 1. srpna 2016 12:44 )

Prasata. To jako ten syrský uprchlík v tom Reutlingenu, co rozsekal mačetou tu Polku, mámu od 4 dětí. Nejdeříve nám bednili do hlav, že to byla taková žárlivecká strkanice - nakonec vylezlo, že hajzl ji tam chodil ke stánku, kde pracovala, dělat nechutné návrhy a když ho odmítla, šel si domů pro mačetu a rozsekal ji. Takže to je jejich vztah k nám, k našim ženám. V Sýrii by to proběhlo trochu jinak, tam by za podobné návrhy rozsekali mačetou jeho - ale tady dostane azyl. To jako v Rakousku, kde znásilnil tu starou paní a to prý není překážka udělení azylu - tak o co jde? Nemá bába vylejzal, stejně jako ta 80 letá paaní, kterou znásilnili na hřbitově - co leze ven na hřbitov? Oni to všechno zvládnou, mama Merkel a Aláh akbar!

Zobrazit celou diskusi