Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mají občané dost sexu? Švédský ministr zdravotnictví bije na poplach

Autor: ČTK, mb - 
30. července 2016
07:56

Vláda ve Stockholmu chystá velkou studii sexuálního života Švédů v reakci na zprávy o tom, že se občané méně milují. Nedostatek sexu mezi Švédy je dle ministra zdravotnictví „také politický problém“, který je nutné případně vyřešit.

Švédský ministr zdravotnictví Gabriel Wikström (31) sdělil, že poslední důkladná studie sexuálního života občanů je 20 let stará. V mezidobí se v médiích objevily zprávy o klesající sexuální aktivitě Švédů.

Wikström v komentáři pro místní seriózní deník napsal, že „je důležité prozkoumat, zda to je pravda, a pokud ano, co je toho příčinou“. Pokud ovlivňuje sexuální život Švédů stres a jiné zdravotní otázky, „je to také politický problém,“ dodal.

V jiném článku na vládním webu Wikström napsal, že vláda potřebuje lepší informace o sexuálním chování občanů, aby zkvalitnila svou politiku vztahující se k pohlavnímu a reprodukčnímu zdraví.

„Sex výrazně ovlivňuje lidské zdraví, takže nemůžeme hovořit například jen o pohlavních nemocech, ale i o pozitivních věcech spojených se sexem,“ uvedl švédský ministr zdravotnictví. Vládní úřad proto dostal za úkol provést studii sexuálního života Švédů a předložit zprávu o zjištěních v roce 2019.

O úbytku sexuální aktivity občanů se hovoří i v některých jiných vyspělých zemích, zejména v Japonsku.

salto ( 1. srpna 2016 15:24 )

Rozumím tomu tak, že ve Švédsku se bude šu.at na povel? To budou chodit inspektoři a kontrolovat, jestli ti dotyční skutečně do toho buší jako hluchej do vrat nebo jestli jenom markýrujou?

naidka ( 30. července 2016 10:42 )

Pokud ministr zdravotnictví udělá prověrku i u "Švédů" tmavé pleti, nemohou být výsledky až tak znepokojivé, spíše dost nadprůměrné.

naidka ( 30. července 2016 10:36 )

Ruská trojka je odjakživa ruské koňské trojspřeží, např. ve filmu Mrazík. Na co by byly koním rifle.

co-teda ( 30. července 2016 09:32 )

a víte co je to ruská trojka?? ... No, dva š.u.k.a.j.í a třetí hlídá rifle.

petr1982 ( 30. července 2016 09:20 )

 Maji obcane dost sexu? Studie asi vznikla i na zaklade statistik,ze za posledni leta vzrostl pocet znasilneni ve Svedsku o 6000% . Neni potreba zkoumat, zda maji opicky dost sexu, staci cerny tlamy vyhostit do zeme puvodu, statistiky se vrati do normalu.

Zobrazit celou diskusi