Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Myslela jsem si, že je konec! Jeptiška promluvila o útoku teroristů na kostel ve Francii

Autor: shp - 
29. července 2016
23:16

Měla to být bohoslužba jako jakákoliv jiná. Kostel ve francouzském Saint-Étienne du Rouvray, který je obvykle místem míru, se však stal bojištěm o holý život. Popraven zde byl kněz Jacques Hamel (†86), kterému uřízl hlavu dětský řezník Adel Kermiche (†19.). O hrůzách v kostele promluvila svědkyně – sestra Danielle.

Danielle měla službu v kostele s otcem Hamelem, dalšími sestrami a farníky, když krátce po deváté hodině ráno do kostela vtrhli ozbrojení islamisté. „Cítila jsem strach, hlavně když vešli dovnitř,“ řekla řádová sestra televizní stanici BBC.

Když jsem je viděla, řekla jsem sama sobě: "Dobře, je to tady. Je konec,“ pokračuje Danielle, podle níž byli teroristé viditelně odhodláni udělat cokoliv. „Byli tak motivovaní,“ dodala řádová sestra. Poté se oba islamisté obrátili na ni.

Vykřikli na mě: "Vy křesťané, vy nás zabíjíte,“ říká roztřeseným hlasem Danielle. V tu chvíli se Kermiche vrhnul za Hamela, zatímco ho jeho kumpán natáčel. „Donutili ho pokleknout. Bránil se. A pak se ta tragédie stala. Je to srašné,“ uvedla řádová sestra Danielle.

Kněze měl podle ní každý rád. „Jaques miloval všechny lidi nehledě na jejich náboženství. To je vše, co mohu říci. Věrný kněz, kněz, který miloval každého a miloval tak hodně,“ uzavřela stále vyděšená jeptiška svou výpověď.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marlen52 ( 29. července 2016 23:32 )

je to strašný ale na starý kolena nenávidím určité lidi a to že dost děkuju paní Merkelová.když vidím čeho jsou schopny vlasně dítě uřízne někomu hlavu a ani se nad tím nepozastaví

Zobrazit celou diskusi