Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jeptiška popsala vraždu kněze: Musel před islamisty pokleknout! Popravu si natočili

Autor: lm, ČTK - 
26. července 2016
18:28

Dva ozbrojenci, kteří dnes ráno zaútočili na kostel na severu Francie, přiměli místního šestaosmdesátiletého kněze pokleknout, než mu prořízli hrdlo. Svůj skutek si teroristé natáčeli, řekla televizi BFM řádová sestra, které se podařilo z kostela v Saint-Étienne du Rouvray uniknout.

„Donutili ho pokleknout. Chtěl se bránit. A pak se ta tragédie stala,“ uvedla řádová sestra Danielle. „Natáčeli se při tom. Před oltářem pronesli v arabštině něco jako kázání. Je to strašné,“ dodala.

Šestaosmdesátiletý kněz Jacques Hamel na úterní ranní mši přitom jen zaskakoval za hlavního faráře, který odjel na dovolenou. V místním kostele kázal více než padesát let a v současnosti měl být už v důchodu. Sem tam ale vypomáhal, když bylo třeba. Dle svých slov „chtěl pracovat až do posledního dechu“.

V době útoku spolu s ním byly v budově tři řádové sestry a několik málo věřících. Jeptišce Danielle se podařilo utéct a zavolat policii. Podle zdroje blízkého vyšetřování, citovaného deníkem Le Figaro, měli útočníci kromě nožů také starou nefunkční pistoli a zařízení, které mělo vypadat jako výbušnina.

Policisté oba atentátníky zastřelili a vyšetřovatelé se snaží prověřit, zda dvojice měla společníky. Policie nyní prohledává dům v Saint-Étienne du Rouvray, kde žil jeden z údajných útočníků.

K zodpovědnosti za útok se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). V souvislosti s atentátem byla dosud zadržena jedna osoba, podle francouzských médií nezletilá.

prycsnima ( 26. července 2016 22:14 )

 Německo je ztraceno! Teď se němcům všude tluče do hlavy,źe být zasažen bleskem ,zahynout při autonehodě nebo se otrávit houbama je pravděpodobnější než zemřít při teroristickém útoku! A blbé naivní germánské ovce přitakávají. Halt už to nejsou ti obdivovaní ZÁPAĎÁCI ,ale už jsou to jenom přihlouplá ve světě vysmívaná hovádka.

vrah_Putin ( 26. července 2016 22:07 )

No jasně, je mezi nima spousta kreténů, který tu nemají co dělat.

vrah_Putin ( 26. července 2016 22:02 )

Islámské právo má taky svoji moudrost. Sexuální devianti a masoví vrazi by neměli mít právo na evropské zákony. Tam by se mělo uplatňovat islámské právo a ono by si to spousta kriplů příště rozmyslelo.

vrah_Putin ( 26. července 2016 22:00 )

Ještě píšeš, že Merkelka nerolišuje, ale já jo. A já tvrdím, že budu radši za vzdělanýho a zdravýho muslima než za ty šmejdy asociální, který tady vrhají děti jako koťata a vyrostou z nich stejný šmejdi špinavý nepracující a feťácký. A je mi jedno, že je to Čech, prostě takový hajzly tady nechci .

vrah_Putin ( 26. července 2016 21:56 )

Dobře, ale vezmi si, že za 2.světový války taky viděla spousta dětí krutosti na vlastní oči a vyrostly z nich slušný a dobrý lidi. Je to šílený, co se dělo a děje, ale krutosti se děly vždycky . N jednu stranu nechápu, jak můžeš koukat na videa ISIS, to je docela mosochismus . Islamisti jsou odporný odporný odporný, pomoci utečencům před válkou je naše povinnost e

Zobrazit celou diskusi