Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr proti Merkelové: Zasáhli nás do srdce. Pryč musí i nemocní uprchlíci

Autor: bru/ČTK - 
26. července 2016
15:54

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann žádá zpřísnění kontrol přicházejících uprchlíků a důslednější deportace těch migrantů, kteří se dopustí v Německu trestného činu. Řekl to dnes v reakci na čtyři útoky z minulého týdne, z nichž tři měli na svědomí žadatelé o azyl. Ministr zároveň vyzval k posílení policejní přítomnosti v ulicích.

Politika otevřených dveří nesmí pokračovat,“ citovala Herrmanna agentura DPA. Podle něj musejí úřady už při první kontrole příchozích běžence jednoznačně identifikovat, a pokud to nebude možné, například kvůli ztraceným cestovním dokladům, tak je nevpustit do země. „Musíme zabránit nelegální a nekontrolované imigraci,“ řekl zemský ministr.

Zároveň vyzval k důslednějšímu vypovídání těch uprchlíků, kteří se v Německu dopustí trestného činu. „Není možné, abychom nadále zastavovali deportace kvůli zdravotnímu stavu (migrantů),“ řekl.

Herrmann chce také posílit policejní přítomnost na veřejnosti. „Pro bezpečnost je třeba silná a viditelná policie,“ řekl. Počet policistů, které by chtěl nasadit, neupřesnil. Slíbil ale, že bavorská vláda poskytne policii lepší vybavení.

Bavorský premiér Horst Seehofer prohlásil, že vláda musí udělat pro ochranu obyvatelstva vše, co je v jejích silách. Útoky z minulého týdne podle něj zasáhly Bavorsko do srdce, Německo se poprvé setkalo s islámským terorismem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ad-ga ( 26. července 2016 21:47 )

a teď ty smrady chtějí natahat do Česka. Ptal se nás Sobotka jestli je zde chceme? A začnou vraždit i u nás.Je to naše vlast a ať si udělají pořádek ve své zemi. Je jich dost.

buban ( 26. července 2016 18:10 )

Makrela se nikde nezmítá, ta to má těžce na háku. Ví velmi dobře, že na ni nikdo nezaútočí.

buban ( 26. července 2016 17:12 )

Na to je už nějaký čas pozdě, bez ohledu na Sobotku. I když samozřejmě nevratné umístění jeho a dalších sluníček do detence by možná určitou šancí bylo.

Okolojdouci ( 26. července 2016 16:45 )

......se Sobotkovou vládou?

svoboda ( 26. července 2016 16:26 )

Je zapotřebí aspoň deseti milonů policistů, aby situaci v Německu trochu přibrzdili!Na deportací deseti až dvaceti milionů Asiatů a Afričanů je stejně pozdě!Búh opatruj Německo a celou Evropu!

Zobrazit celou diskusi