Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ozbrojenci z ISIS zajali rukojmí v kostele v Normandii, knězi podřízli krk

Autor: shp - 
26. července 2016
10:59

Vtrhli do kostela ve francouzské obci Saint-Etienne-du-Rouvray ozbrojeni noži s úmyslem zabíjet. Zajali několik lidí včetně kněze a dvou jeptišek. Ozbrojence v Normandii následně obklíčili policisté. Únosci podřízli staršímu knězi Jacquesu Hamelovi krk. V tom okamžiku na ně policie zaútočila. Prezident François Hollande prohlásil, že útočníci se hlásili k ISIS.

Policii zalarmovala jedna z jeptišek, která z kostela utekla. Ozbrojenci v budově Páně drželi pět lidí, mezi nimiž byl i kněz, kterého únosci popravili. Deník Le Point uvedl, že byl zabit nožem i jeden z věřících návštěvníků kostela. Policie však uvádí jen jednoho vážně zraněného.

V zajetí skončilo pět lidí včetně dvou sester. Ke kostelu poté dorazila jednotka rychlého nasazení, protiteroristická jednotka, hasiči a ambulance. Zdravotníci již podle francouzské agentury RTL France ošetřili několik zraněných. Jaký je motiv útočníků, dosud není jasné.

Vypjatá situace přilákala zvědavce z okolí. „Neporušujte bezpečnostní perimetr, abyste pořizovali fotky a videa. Narušujete policejní práci,“ varovali místní strážci zákona na Twitteru.

Jakmile se policisté dozvěděli, že byl kněz zabit, vtrhli dovnitř a útočníky zastřelili. Na místě je i francouzský prezident François Hollande a ministr vnitra Bernard Cazeneuve. V zemi platí výjimečný stav kvůli teroristickým útokům.

Poté co byli útočníci zastřeleni, prezident země François Hollande prohlásil, že vrazi byli islamisté a hlásili se k teroristické organizaci ISIS.Byl to podlý teroristický útok,“ řekla hlava Francie.

nemocna ( 27. července 2016 01:14 )

...A takovou verbež pustí do naší české země at si je vláda a Zeman vezmou domů když je chtějí, my je tady nechceme, už tak se bojíme a ještě tohle mít je hned za ***... vláda má chránit české občany a né aby byli v ohrožení, pro všechny naše lidi není práce a pro ně mají? co bydlení to dostanou zadarmo? nám snad někdo dal?? nebo nás někdo živil? vláda si jen dělá vše pro svůj prospěch na obyvatelstvo české země nemyslí!!! pryč z Evropské unie, jen poroučí a zakazuje, můžeme být samostatní ve všem!!uzavřít hranice a všechny cizince vyházet at si táhnou odkud přišli, Česká země jen ČECHŮM!!! Zemane běž s Čínany do prd.le ještě ty tady a konec naší země našeho obyvatelstva a bezpečí, ke všemu vše sežerou i naše milované mazlíčky, ženete nás do záhuby pryč s vámi!! s celou vládou až po Zemana, vám at podřežou krky, za komunistů bylo líp! mnohem bezpečněji, měli rozum že byly uzavřené hranice a hned tak nikoho nepustili, byla práce pro všechny, nebylo draho a ceny všude stejné, vše jsme si pěstovali, vyráběli sami a kvalitně ted je to hnus od Čínanů, Větnamců vše na vyhození a ke všemu škodlivé na zdraví, zbytečná výroba a spoustu odpadů, NECHCEME TADY ČÍNANY, MUSLIMCE ANI JINÉ CIZINCE CHCEME V NAŠÍ ZEMI ŽÍT SAMI!!! V KLIDU A BEZPEČÍ! zrušit takovou vládu a dát tam ty co budou plnit co chtějí ČEŠI naší obyvatelé ne evropská unie běžte s ní do prd..e, lidi to mlčíte a budete trpět ještě víc a necháte se podřezat, nebo postřílet? nadáváte jen v hospodách a aby jste vtrhli na hrad a vyhnali je to ne, zavčas jednejte než bude úplně pozdě!!!!!!!!!!!!!!!!

ejvm1712 ( 26. července 2016 20:45 )

Jeden kněz z Čech před časem prohlásil něco o tom,že islám je jen jiná cesta k Bohu. Co kdyby se oficiálně vyjádřil dnes?

dragondra ( 26. července 2016 19:32 )

President tam bude platnej jako sníh na Sahaře.Toho by měli pořádně nakopat do zádele.

newworldorder ( 26. července 2016 18:38 )

 PLESK POVOLIL DISKUSI???CO SE DEJE??? PRAVDA A LÁSKA VŽDY ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ URČITĚ TO BYL JENOM POMATENEC NEBO GAY S MÍRUMILOVNÝM ISLÁMEM NEMÁ TENHLE OHAVNÍ ČIN NIC SPOLEČNÉHO... ISLÁM JE NÁBOŽENSVÍ MÍRU TOLERANCE PRAVDA A LÁSKA VŽDY ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ <3

Krdymrdy_a_kolektiv ( 26. července 2016 18:31 )

Ty budeš ssi muslim. Jsi zlý.

Zobrazit celou diskusi